Jasper heeft mooie plannen en zet De Lantaarn weer volop aan

Algemeen

Regelmatig heb ik als eindredacteur van deze krant berichten van Jasper van der Kolk voorbij zien komen, voor activiteiten in De Lantaarn. Sinds oktober 2018 heeft hij De Lantaarn nieuw leven in geblazen en dat waarderen veel mensen. Tijd om eens met hem in gesprek te gaan.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Hellendoorn - Ik tref hem tijdens de drukke voorbereidingen voor het ‘Helders Vroege Feessie’. “Hiervoor gaan de deuren om 20.00 open en 01.00 weer dicht. Normaal gesproken is dat 3 uur en beginnen we rond 21.30 uur,” vertelt Jasper. “Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik ben zelf opgegroeid met De Lantaarn en heb hier jaren gewerkt, tot hij in 2012 dicht ging. Dat vond ik ontzettend jammer, maar ik kon er toen nog niet zoveel mee. In 2018 was ik zover dat ik er wat mee wilde en het ook kon. We zijn wat aftastend begonnen, kijken of het wel aan zou slaan en zo zijn we steeds meer activiteiten gaan programmeren.”

Undercoversessies

Wat iedereen nu waarschijnlijk wel weet, is dat ze bijna elke maand een Undercoversessie hebben. “Dat is veel meer dan een tributeband. Het zijn gerenommeerde muzikanten en zangers van diverse bands, die samen de muziek van een gevierde popster brengen. Dat zijn geweldige avonden. Prachtige muziek, zang en een uitzinnig publiek. Op 2 februari hebben we bijvoorbeeld de ‘Police’, met nog maar een paar kaarten beschikbaar.”

Andere geluiden

“Wat wij hier graag willen bereiken, is dat we een poppodium of feestzaal zijn voor iedereen. We trekken jongeren aan met feesten als ‘Fout & Stout’ of het ‘Helders Dansfeessie’, de wat oudere gasten met bijvoorbeeld ‘Rocking Roling Burgers’, ook weer een nieuw initiatief, of een bluesavond.” Jasper zit duidelijk vol plannen. “Het is toch geweldig dat je bij het kopen van je kaart direct een burger (rund, kip, vega) kunt bestellen en die geserveerd krijgt door meiden op rolschaatsen? Terwijl jij geniet van heerlijke rockmuziek! Maar we hebben ook elke maand een Quatsch pubquiz. Drie jongens die van comedy houden en de beste pubquiz maken en regelmatig een comedymiddag verzorgen.”

“Ik vind samenwerken heerlijk. Gert-Jan Aaltink van Cult-Art kwam met het idee De Lantaarn weer een keer ‘bluestempel’ te maken. Top, 18 april komt de Vargas Bluesband! Maar ik sta ook open voor diverse feesten en bandjes die willen repeteren.”

Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 34 minuten geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 3 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 4 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 16 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 18 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 20 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema gisteren
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 24 apr, 08:05