Bas Haring neemt bezoekers van zijn theatercollege op onnavolgbare, filosofische wijze mee in de wereld van interessante vragen.
Bas Haring neemt bezoekers van zijn theatercollege op onnavolgbare, filosofische wijze mee in de wereld van interessante vragen. Foto: Heidi de Gier

Waarom is cola duurder dan melk?

Algemeen

Nijverdal - Volksfilosoof Bas Haring komt op donderdag 10 januari naar het ZINiN Theater voor het BreinReis Theatercollege met de titel ‘Waarom is cola duurder dan melk?’ Met deze prikkelende titel neem hij op een frisse en toegankelijke manier allerlei thema’s onder de loep.

Hij vertelt op een heldere manier over onderwerpen als de toekomst van de aarde, marktwerking, de evolutietheorie en andere zaken die ons als mensheid voortdurend bezig houden. Bas houdt ervan om zaken uit te leggen. “Door iets uit te leggen, leer ik het zelf ook beter te begrijpen.” Een insteek die het interessant maakt zijn theatercollege bij te wonen en zijn visie te horen. Kaarten voor het theatercollege van Bas Haring zijn te bestellen via www.zinin.com of 0548-624489 en af te halen bij de Tourist Info.

Spreekuren
In januari staan weer diverse inloopspreekuren op het programma van de ZINiN Bibliotheek. Elke eerste woensdag van de maand is er het BreinReis Inloopspreekuur Openbaar Vervoer. Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 2 januari van 11.00 tot 12.30 uur. Er wordt advies op maat gegeven door OV-ambassadeurs, die zelfs op de computer laten zien hoe de website van de NS werkt. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Solliciteren
Tijdens het BreinReis Inloopspreekuur Solliciteren op donderdag 3 januari kan iedereen vaardigheden opdoen om de kunst van het solliciteren goed onder de knie te krijgen. Sheena Kozijn van www.carrierezaken.com geeft antwoord op diverse vragen over solliciteren. Dit inloopspreekuur is iedere eerste donderdag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur.

Tablet of iPad
Start 2019 op een slimme en digitale wijze, tijdens het BreinReis Inloopspreekuur Tablet/Ipad, dat op woensdag 9 januari onder deskundige leiding van docente Alice Zandbergen in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal wordt gehouden. Aanmelden is niet nodig. Dit spreekuur vindt iedere tweede woensdag van de maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur.

Cursus Excel
Woensdag 9 januari start de cursus Microsoft Excel in de ZINiN Bibliotheek. Ingewikkelde taken worden makkelijker als u de functies binnen Excel weet te vinden. Alice Zandbergen maakt u op deskundige wijze wegwijs in dit programma van formules, getallen, grafieken, lijsten en tabellen. De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden van 9.00 tot 10.00 uur. De kosten zijn 60 euro voor leden en 80 voor niet-leden. Dit is exclusief het cursusboek.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17