Heidewerkdagen voor klokken ‘n Oalen Griezen

Algemeen

Hellendoorn - De klokken van de monumentale kerk ‘n Oalen Griezen in Hellendoorn dreigen te scheuren. Een grondige en zeer kostbare reparatie van de klokken en de klokkenstoel van ruim 70.000 euro is nodig.

Hiervoor zullen de klokken uit de toren gehaald worden. De uit de 16e eeuw stammende klokken luiden op gezette tijden voor het hele dorp. Velen voelen zich verbonden met deze monumentale kerk en het geluid van de klokken. De stichting Noabers van ‘n Oalen Griezen houdt diverse acties om deze reparatie mogelijk te maken.

De eerste actie is het heideveld dat voor hotel De Uitkijk ligt, vrij te maken van ‘opslag’: dennetjes en berkjes. Het is de bedoeling met een ploeg vrijwilligers coronaproof op de zaterdagen 14 en 21 november hiervoor ‘in touw’ te komen. Hotel De Uitkijk is ‘noaber’ van ‘n Oalen Griezen en doneert voor deze actie een genereuze gift. Doe mee, kom in actie voor dit heideveld en de klokken van ‘n Oalen Griezen’.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een e-mail te zenden naar jeroenpiksen@gmail.com. Uiteraard wordt er voor de inwendige mens gezorgd. Het gereedschap, spaden en zagen, wordt gratis beschikbaar gesteld door Landschap Overijssel.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 11 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 19 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 23 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10