Op weg naar digitaal zelfvertrouwen

Algemeen

Als je nog niet zo handig bent met de computer en internet, kun je vanaf donderdag 3 december je digitale zelfvertrouwen opbouwen tijdens de vierdelige cursus Digisterker in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

Je kunt leren hoe je zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunt regelen. Stap voor stap word je ‘digisterker’ met behulp van ZINiN BreinReis. De lessen worden van 9.30 tot 11.30 uur gegeven.

Optimaal profiteren van internet

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. En het kan lastig zijn om een DigiD aan te vragen als je niet zo handig bent met een computer en met internet.

Daarom start ZINiN BreinReis de cursus Digisterker, waarbij het werken met de overheid in vier lessen makkelijker wordt gemaakt.

Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.Op weg naar digitaal zelfvertrouwenDe cursus ‘Werken met de e-overheid’ behandelt de e-overheid in brede zin, zowel de gemeentelijke- als de landelijke overheidsdienstverlening.

De cursus is ingedeeld in modules en gaat bijvoorbeeld over:– het aanvragen en gebruiken van DigiD;– het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;– het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;– het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nlen MijnOverheid);– het gebruik van Regelhulp.

Dit is een cursus van 4 lessen en start op donderdag 3 december.

Inschrijven voor de cursus Digisterker

Je kunt je inschrijven voor de cursus Digisterker via www.zinin.com of via telefoonnummer 0548 – 624489. Aanmelden kan ook bij de balie van de Tourist Info.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 1 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 23 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11