Susan Smit houdt boeiend theatercollege in De Smidse

Algemeen

Nijverdal - In het kader van de boekenweek houdt Susan Smit op woensdag 27 maart een theatercollege in De Smidse. Het thema van de boekenweek en haar theatercollege is ‘De Moeder, De Vrouw’. De avond begint om 19.30 uur. Leden van de ZINiN Bibliotheek betalen 10 euro, niet-leden 12.50.

De rol van ‘De Moeder, De Vrouw’ wordt tegen het licht gehouden
Hoe gangbaar is de rol van vrouwen en moeders nog in onze voortdenderende maatschappij? Dat is een van de vele vragen die Susan Smit zich op woensdag 27 maart stelt tijdens het Boekenweek Theatercollege in De Smidse. Heeft een vrouw twee identiteiten; moeder en vrouw? En hoe zijn die twee identiteiten met elkaar verbonden? En hoe is het anno 2019 gesteld met de gelijkheid der seksen? Zij laat haar licht schijnen over deze onderwerpen en zij nodigt u uit om daarover met haar mee te denken. 

Schrijfster in hart en nieren
Susan Smit heeft maar liefst 21 boektitels op haar naam staan. De onderwerpen variëren van hekserij tot roman en van zwangerschap tot liefdesverdriet. Haar eerste boek ‘Heks’, kwam in 2001 uit en werd een veelgelezen boek onder met name vrouwen. Daarna maakte haar carrière een vlucht en verscheen ze ook als graag geziene gast in diverse televisieprogramma’s, zoals ‘Goedemorgen Nederland’, presenteerde ze het programma ‘Uitgelezen’ op de zender Het Gesprek en verscheen ze in het BNN programma ‘Ranking The Stars’. 

Interview in ZINiN Magazine
Eerder dit jaar werkte Susan Smit mee aan een interview in het ZINiN Magazine, dat in de eerste week van februari 2019 verscheen. Hierin vertelde ze dat de huidige rol van de vrouw helemaal niet meer zo gangbaar is en dat ze in de toekomst grote verschuivingen ziet aankomen in deze van vrouw, maar ook in die van de man. ‘Het eerlijk verdelen van zorg en carrière zal er in de toekomst anders uit gaan zien. ‘Zodra jongens, die bijvoorbeeld door een scheiding ook voor een deel door hun vader werden verzorgd, zelf kinderen gaan krijgen, wordt die verdeling veel vanzelfsprekender en minder traditioneel’, licht ze een tipje van de sluier op. Bent u benieuwd naar haar verdere visie op de rol van man en vrouw in de toekomst, mis dit boeiende theatercollege dan niet en kom naar De Smidse en bereid u voor op de toekomst. 

Kaarten voor dit theatercollege zijn verkrijgbaar via www.zinin.com, telefonische via 0548-6124489 of via de Tourist Info in Nijverdal.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11