‘We wilden toch iets bieden voor kerstdagen’

Algemeen

Nu we tijdens de kerstdagen niet hoeven te rekenen op versoepelingen en zelfs zwaardere maatregelen dreigen, draaien de creatieve breinen van diverse ondernemers weer overuren. De horeca blijft gesloten, activiteiten liggen stil, de gezelligheid is ver te zoeken.

door Annemieke van Ipenburg

Hellendoorn - Gelukkig laten Harrie Hendriks Boers en Karin Oostenbrink, eigenaren van landgoed Schuilenburg, zich niet meetrekken in deze negatieve spiraal. Net als diverse andere (horeca)ondernemers trouwens. “Bij veel restaurants kun je maaltijden afhalen, of zelfs pakketten zodat je zelf thuis een heerlijk maal kunt bereiden. Nee, het is niet zoals wij vinden dat het met kerst hoort te zijn, maar we kunnen in ieder geval íets doen.”

Puzzelrit

Zoals de autopuzzelrit die Harrie en Karin voor de beide kerstdagen uitzetten. “We wilden de mensen toch wel heel graag iets bieden. Alleen een afhaalbrunch vonden we niet leuk, dus bedachten we er iets omheen,” vertelt Harrie. “We zijn natuurlijk toch van de activiteiten en zo kwamen we op het idee van de kerst autopuzzeltocht. Gewoon gezellig met het gezin, in de eigen auto, op pad. We hebben een mooie route uitgezet en daar allerlei lastige puzzels en hersenkrakers in verwerkt. Iedereen kan meedoen, zowel de ouders als kinderen van alle leeftijden. Sommige hersenkrakers zijn echt lastig, maar je moet bijvoorbeeld ook heel goed uitkijken naar foto’s. Zo hebben we een mooie mix gevonden en kan elk gezinslid zijn of haar steentje bijdragen. En je moet onderweg natuurlijk niet vergeten te genieten van de prachtige omgeving waar je doorheen rijdt.”

Kerst-brunch-box

Ze zorgen niet alleen voor breinvoer, ook de andere inwendige mens krijg volop aandacht. “Voor onderweg zit er allerlei lekkers in de kerst-brunch-box die je mee krijgt,” vertelt Karin. “Denk aan belegde minibroodjes, zoetbroodje, wrap, bosvruchtencake, toetje en een flesje drinken. En voor de kinderen zit er een minibroodje, croissant, minidonut, kerstchocolaatjes, toetje en pakje fristi in. We hebben diverse pauzeplaatsen aangegeven op de route. Hier kun je even stoppen, iets lekkers uit de kerstbrunchbox nemen en je volle aandacht geven aan de hersenkrakers, oftewel de ‘pauzeplaatspuzzels’. Lekker moeilijke puzzels waar je wel even tijd voor nodig hebt. En als je niet van puzzelen houdt, of je komt er niet uit, sla je die puzzel gewoon over. Alles mag! Alhoewel… je moet je wel aan de normale verkeersregels houden,” zegt Karin lachend. De kaartverkoop is inmiddels goed op gang gekomen, dus wie nog mee wil doen, moet er snel bij zijn.

Praktische zaken

Om te veel drukte ineens en ophoping van auto’s aan de start te voorkomen, werken ze met starttijden. De tocht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. Je kunt de Kerst autopuzzeltocht rijden op 25 en 26 december. Van 10.00 tot 13.40 uur kunnen er om de 20 minuten een aantal auto’s starten. Kaarten hiervoor zijn tot 23 december 18.00 uur te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/kerstrit25-12 (of 26-12). Je moet hier aangeven met hoeveel personen je gaat deelnemen, verdeeld in volwassenen en kinderen. “Mensen moeten even goed opletten of er voldoende tickets beschikbaar zijn, zowel voor de volwassenen als de kinderen, op de starttijd die zij graag willen. Het is allemaal nogal omslachtig, maar daar ontkomen we op dit moment niet aan. We vinden het geweldig dat we dit kunnen bieden en hebben echt een heerlijke brunchbox samengesteld. Hopelijk kunnen we mensen zo toch een fijne Kerst bezorgen, nu ze het niet in grote kring met familie en vrienden kunnen vieren. Of gezellig in een restaurant aan tafel kunnen schuiven. Dat missen wij hier ook heel erg.”

Schuilenburg

Afgelopen zomer konden Harrie en Karin hun nieuwe informatiepunt openen. Hun nieuwe, multifunctionele ruimte kreeg niet direct de vulling waar ze zo op gehoopt hadden, maar gedurende de zomerweken, toen de maatregelen iets soepeler waren, konden ze nog redelijk wat mensen een actief uitje bieden. “Het is inderdaad wel heel jammer hoe het dit jaar gegaan is, maar we hebben alles nu wel op en top afgewerkt en zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Er is altijd wel iets te doen, dus stil zitten doen we niet!”

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50