Gaat dit icoon echt roemloos ten onder?

Algemeen

Het Twents Volksblad is verkocht. Samen met diverse andere weekbladen heeft DPG Media de krant overgedaan aan de Rodi Groep, die voor deze regio de samenwerking aangaat met DWF Mediamakers. Zij hebben hiervoor een nieuwe uitgeverij in het leven geroepen: DWF Media.

Hellendoorn - Dat lazen we in hun berichtgeving, enkele weken geleden. Hoe de toekomst er voor Twents Volksblad uitziet, is nog onduidelijk. Blijft de krant, of gaat ze verdwijnen? De eerste geruchten lijken er op te wijzen dat het laatste het geval is. En dat zou toch wel heel jammer zijn. Niet alleen kan ik dan geen mooie verhalen meer schrijven, maar de krant die al meer dan 120 jaar een begrip is in de gemeente Hellendoorn zal er dan niet langer zijn.

In een artikel van 27 februari 2018 neemt Dinand Webbink ons mee terug in de tijd en vertelt hij over het ontstaan van deze krant, die op dat moment al 118 jaar netjes elke week bij iedereen op de mat valt. Alhoewel bij iedereen... In de beginjaren was het een abonnementskrant en in het artikel lees je terug dat lang niet iedereen dat kon betalen. Ook de pogingen voet in heel Twente aan de grond te krijgen slaagden niet.

Wat mij trof waren de opmerkingen van mensen die ik vertelde dat de krant is verkocht en dat ik mogelijk niet langer hun verhalen zou kunnen schrijven. “Da’s wel erg jammer.” “Deze krant is een begrip hier.” “Ach, wat jammer, ik lees ‘m elke week graag. Mijn ouders keken er vroeger altijd al naar uit. ‘Is de krante er al?’ was een vaste uitspraak op dinsdag.” Zelf ben ik ‘pas’ drie jaar bij deze krant betrokken en ik woon nu zo’n 12 jaar in Nijverdal, dus veel wist ik niet van de geschiedenis. Dat Twents Volksblad voor de grootouders van mijn leeftijdgenoten (ik ben vijftig) al een begrip was, heeft me aan het zoeken gezet. En zo kwam het artikel van Dinand naar voren. Mijn eigen teleurstelling over het mogelijk verdwijnen van de krant schuift naar de achtergrond en een soort algemene verontwaardiging komt naar voren. Iets dat zo lang bestaat en blijkbaar nog steeds door veel mensen erg gewaardeerd wordt, kun je toch niet laten verdwijnen?!? Maar ja, tegelijkertijd vinden veel mensen het niet nodig dat we drie huis-aan-huiskranten krijgen, dus er kan best eentje weg.

Met enige spanning en vooral heel veel nieuwsgierigheid wachten we af wat het wordt. Na 1 juli weten we het, dus als er een onbekende krant in de brievenbus valt, gooi ‘m niet gelijk bij het oud papier, want dan mis je al het lokale nieuws. Want wat er ook gebeurt, dat is het belangrijkste doel van de krant: het nieuws brengen.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 9 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 17 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53