De Marliaantjes is een van de scholen waar Jongerenwerk vuurwerkles geeft.
De Marliaantjes is een van de scholen waar Jongerenwerk vuurwerkles geeft.

Jongerenwerk rijdt in vuurwerkbus

Algemeen

Nijverdal - Het jongerenwerk van De Welle startte begin december weer met het geven van voorlichtingen over vuurwerk op basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Een leerzame traditie die al jaren het einde van het jaar inluidt. Daarnaast rijdt de Vuurwerkbus op oudejaarsdag weer rond.
Vuurwerk komt steeds meer ter sprake in deze tijd van het jaar. De folders vallen op de deurmat en tegen deze tijd kijken mensen al weer uit naar de nieuwe producten die te koop zijn. Naast de mooie kanten van vuurwerk vallen er ook ieder jaar slachtoffers. Daarom besteedt het jongerenwerk jaarlijks aandacht aan dit onderwerp om ongelukken, boetes en HALT-straffen te voorkomen. Op de scholen besteden ze onder andere aandacht aan groepsdruk. Hoe ga je daarmee om? Tientallen scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de vuurwerkles.

Vuurwerkbus
Jongerenwerk rijdt op oudejaarsdag rond met de Vuurwerkbus. Met aansteeklonten, vuurwerkbrillen, warme rookworst en chocolademelk gaan ze van groep naar groep. Ook delen ze informatie uit over het veilig afsteken van vuurwerk. De bus rijdt van 10.00 tot 16.00 uur rond in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Wie op oudejaarsdag zijn locatie doorgeeft aan de bus via Instagram: @jwdewelle of het telefoonnummer van de jongerenwerker kan een bezoekje verwachten. Een speciale gast vergezelt de jongerenwerkers op oudejaarsdag.
Meer informatie geeft Marijke Grutterink op 06 46 54 01 13.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11