‘Scouting is een buitenactiviteit, dat kun je niet online doen’

Algemeen

De scoutinggroepen in Nederland mogen weer opkomsten houden, zolang zij zich aan alle corona-maatregelen houden en buiten blijven. Goed nieuws ook voor Scouting Albaldah in Haarle.

Haarle - “Het nieuws dat er weer opkomsten mochten plaatsvinden heeft wel wat vreugdedansjes opgeleverd,” vertelt Anouk Nijenhuis, voorzitter van Scouting Albaldah. “Zowel de leiding als de kinderen waren hier echt heel erg aan toe. Dat het ook nog eens echt winter was tijdens die eerste opkomst in tijden, maakte het feest nog groter.”

Toch hebben zij de afgelopen weken niet stil gezeten. “We hebben regelmatig contact gehad met onze leden, niet via online opkomsten, maar wel met ludieke activiteiten. Dan kregen ze allemaal een pakketje in de bus, met een opdracht. Moesten ze iets van hout in elkaar zetten, of bepaalde knopen oefenen met een stuk touw. Helemaal niets doen was voor ons geen optie.”

Anouk merkt op dat zij van de opleving van scouting in Overijssel (nog) weinig merken. “Onze groepen zijn redelijk stabiel en dat is het afgelopen jaar zo gebleven. Dat ervaren wij als heel positief. We zien in Haarle wat krimp in de klassen van de basisscholen, waardoor er automatisch minder potentiële leden zijn. Bij Scouting Albaldah komen ook diverse kinderen uit Luttenberg, wat weer een mooie aanvulling geeft. Hoe het daar zit met eventuele krimp weet ik niet, maar voorlopig kunnen we nog mooi vooruit.”

Nieuwe voorzitter

Ze geeft aan het voorzitterschap niet meer te kunnen combineren met haar vier kinderen en werk. “Het is gewoon teveel en dat vind ik heel jammer. Het was best een zware beslissing. Zeker omdat we nog geen nieuwe voorzitter in het vizier hebben. Binnen de vereniging ziet niemand mogelijkheden het voorzitterschap op zich te nemen en de mensen die niet direct bij onze scouting betrokken zijn, zijn vaak al bij andere verenigingen of clubs betrokken. Dat is best frustrerend hoor, dat iedereen al wel ergens als vrijwilliger aan het werk is.” Ze lacht uitbundig. “Ik hoop toch dat we binnenkort een nieuwe voorzitter vinden, zodat ik met een gerust hart de hamer over kan dragen. Het is echt heel leuk om te doen. En we zijn binnen het bestuur echt niet te beroerd iemand een handje toe te steken. We moeten het met z’n allen doen, ook als dat betekent dat een bestuurslid tijdelijk niet aan al zijn eigen taken toekomt, dan springen we gewoon bij.”

Wie meer informatie over Scouting Albaldah wil en zich misschien wel wil opwerpen als voorzitter, moet vooral op de site kijken.

scoutinghaarle.nl

Scouting Albaldah

...is vernoemd naar een heldere ster in het sterrenbeeld boogschutter. De ster en de boogschutter zijn in hun logo verwerkt. De groep is in 2007 van de grond gekomen dankzij het witte-vlekken-plan van Scouting Overijssel. Inmiddels hebben ruim vijftig jeugdleden elke week een hoop plezier bij deze nog jonge Scoutinggroep.

Lijkt het jou ook leuk elke week lekker buiten bezig te zijn en van alles te leren over de natuur en heel veel andere dingen? Kijk op de site en meld je aan.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 6 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 9 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 12 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 14 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49