Vier de lente op de Paasfair met diverse activiteiten en veel lekkers

Algemeen

Nijverdal - Wanneer de lente begint wil je nog maar één ding: “Naar buiten!” Laat dat nu net in onze natuur zitten. Daarom organiseert Staatsbosbeheer de paasfair rondom het Buiten Centrum Sallandse Heuvelrug.

Op tweede paasdag zijn bezoekers vanaf 10.30 uur van harte welkom. Tijdens deze dag krijgen ze een voorproefje van wat de natuur allemaal te bieden heeft. Het wordt een dag vol activiteiten voor jong en oud waaronder: broodjes bakken, klimrots beklimmen, een rit met de heideslak en Wilco van Burken laat met zijn motorzaag zijn boomzaag kunsten zien.

Buitensport
NKBV Regio Oost houdt tijdens de paasfair een bergsportdag met workshops, lezingen en demo’s op een klimrots. Verder zijn er verschillende stands met informatie over touwtechnieken, klimmen, fotografie en oriëntatie. Aanmelden voor de demo’s kan bij Edward Brama via edward@oost.nkbv.nl.
Buitensport Zwolle houdt een avonturentocht voor het hele gezin, bomvol verstopte paas-eitjes. De paashaas geeft zijn verstopplekken natuurlijk niet zo maar prijs... Treed in zijn voetsporen en verdien de tips die naar de verstopplekken leiden met opdrachten als blaaspijp schieten, klimmen en een geocache. Hiervoor opgeven kan via de site van het buitencentrum: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/pasen-in-salland-avonturentocht.

Paasfair
In een oase van groen, in een prachtige bosrijke omgeving, wandelen de bezoekers langs de fijnste kramen, waar ze de allerleukste producten kunnen shoppen. Van streekproducten, brocante en fashion, tot de meest hippe hebbedingetjes voor in en om het huis. Voor heerlijke versnaperingen kan iedereen terecht bij kraampjes van Veldhoeve kip, Germany delicatesse en ijsboerderij ‘n Mors, voor hun bekende boerderij-ijs.

Even uitrusten
Om weer even op adem te komen, staat het verkoelende terras van restaurant Buitengewoon Lekker klaar en terwijl de kinderen lekker spelen, kunnen de ouders genieten van een drankje met lekkere versnaperingen.

Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 1 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 3 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12