Afbeelding

Twents Volksblad niet langer op de mat

Algemeen

HELLENDOORN - Dinsdag 29 juni verscheen de laatste editie van het Twents Volksblad. Deze krant is overgenomen door DWF Media uit Boekelo. Zij verzorgen al jaren de Hart-kranten in deze gemeente en in heel Twente.

Het Twents Volksblad zal worden geïntegreerd in Hart van Hellendoorn-Nijverdal. Er is gekozen om de sterkste titel te behouden. Ondanks dat na 121 jaar het Twents Volksblad een regionaal begrip was, is de keuze gevallen op de lokale Hart-titel. Leidend hierbij was de overeenkomst met de gemeente over het publiceren van het wekelijkse gemeentenieuws.

Gemeente
De gemeente Hellendoorn heeft Hart van Hellendoorn-Nijverdal vorig jaar gekozen voor het wekelijks publiceren van de officiële gemeentepagina’s. Doorslaggevend waren de kwaliteit van de krant, de kwaliteit van bezorging en de lokale zichtbaarheid en betrokkenheid. “De lokale betrokkenheid is te zien in artikelen van lokale redacteuren, lokale columnisten, lokale media-adviseur en natuurlijk onze lokale adverteerders”, zegt Linda Espeldoorn van DWF Media.

Vernieuwingen
“Achter de schermen zijn wij druk bezig om een soepele overgang te bewerkstelligen, voor lezers en adverteerders”, aldus Dick Hüve, directeur van DWF Media. “Nieuw is de familiepagina voor rouwadvertenties en andere familieberichten.” Dit betekent dat deze berichten een nette en overzichtelijke plaats krijgen op de wekelijkse familiepagina. Laatste nieuwtjes die niet in krant konden, of de krant online lezen kan op de website www.hartvannijverdal.com.

Twents Volksblad
“Het zal voor sommigen wel even wennen zijn om het Twents Volksblad niet langer op de mat te krijgen”, vervolgt Espeldoorn. Ze zegt dat dit goed komt met het “vertrouwde enthousiaste lokale team” van de krant. “De lay-out gaat wat meer lijken op die van het Twents Volksblad. Ik denk dat men na 9 juli snel gewend is.”

Levende krant
Vorig jaar is “Star Movie” gelanceerd. Met deze app kunnen de lezers de papieren krant laten leven met hun mobiel. Adverteerders laten in beeld en geluid zien wat ze te koop hebben en columnisten lezen hun dialectverhaal voor. Verder zijn social media natuurlijk ook niet meer weg te denken, waardoor advertenties en nieuws een nóg groter bereik hebben. Kortom: de vernieuwde krant is klaar voor de toekomst, samen met de lezers.

Tekst: EG-WÉL

!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 17 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 21 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 23 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50