Afbeelding

Veel te ervaren op de Sallandse Heuvelrug deze zomerperiode

Algemeen

NIJVERDAL - Na een periode met allerlei beperkingen kan en mag Staatsbosbeheer weer excursies organiseren. Bij het BuitenCentrum, de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Op diverse data in de zomerperiode kunt u ’s avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een vogel zingt zijn laatste lied van de dag. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoort u er nog één of kruist er één uw pad. Een mooie afsluiting van uw dag. Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard. Op een aantal dagen kunt u ’s morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag een aantal excursies met natuurgids.

Bossafari en meer
Op diverse middagen in juli en augustus zijn er bossafari’s en de excursie ‘spoorzoekertjes’. Deze tochten zijn speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het beloven mooie tochten te worden waarbij u al uw zintuigen gebruikt. Samen met uw (klein)kinderen ontdekt u het bos eens op een heel andere manier. Of ga mee met de heideslak, een elektrokar die een rit door het bos maakt. Zodat als het lopen misschien wat moeilijker is u toch kunt genieten van al het moois dat de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Dit jaar zijn er een aantal speciale avondritten met de heideslak.

Loop naar de maan!
Deze zomer kunt u ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse heuvelrug. Wat dacht u om een keer ‘naar de Maan’ te lopen. Met een gids ziet u bij helder weer de Maan onder- of opgaan. Een andere mooie belevenis is om een hele dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug. Of kom langs voor een rondje speelbos of Kabouterpad.

!
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 28 minuten geleden
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 16 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 18 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 22 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum gisteren
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52