Afbeelding

Veel te ervaren op de Sallandse Heuvelrug deze zomerperiode

Algemeen

NIJVERDAL - Na een periode met allerlei beperkingen kan en mag Staatsbosbeheer weer excursies organiseren. Bij het BuitenCentrum, de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Op diverse data in de zomerperiode kunt u ’s avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een vogel zingt zijn laatste lied van de dag. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoort u er nog één of kruist er één uw pad. Een mooie afsluiting van uw dag. Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard. Op een aantal dagen kunt u ’s morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag een aantal excursies met natuurgids.

Bossafari en meer
Op diverse middagen in juli en augustus zijn er bossafari’s en de excursie ‘spoorzoekertjes’. Deze tochten zijn speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het beloven mooie tochten te worden waarbij u al uw zintuigen gebruikt. Samen met uw (klein)kinderen ontdekt u het bos eens op een heel andere manier. Of ga mee met de heideslak, een elektrokar die een rit door het bos maakt. Zodat als het lopen misschien wat moeilijker is u toch kunt genieten van al het moois dat de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Dit jaar zijn er een aantal speciale avondritten met de heideslak.

Loop naar de maan!
Deze zomer kunt u ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse heuvelrug. Wat dacht u om een keer ‘naar de Maan’ te lopen. Met een gids ziet u bij helder weer de Maan onder- of opgaan. Een andere mooie belevenis is om een hele dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug. Of kom langs voor een rondje speelbos of Kabouterpad.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 45 minuten geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 11 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13