Sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn laten zien wat ze in huis hebben tijdens het Sport- en Cultuurfestival.
Sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn laten zien wat ze in huis hebben tijdens het Sport- en Cultuurfestival.

Eindelijk weer een Sport- en Cultuurfestival

Algemeen

NIJVERDAL - Na een jaar afwezigheid, keert op zaterdag 11 september het Sport- & Cultuurfestival terug. Het festival is de ideale plek waar verenigingen, sportaanbieders en cultuurorganisaties uit de gemeente Hellendoorn zich kunnen presenteren. 

Het Sport- & Cultuurfestival vindt, net als voorgaande jaren, plaats aan het begin van het nieuwe activiteitenseizoen, tegelijk met Bruisend Nijverdal. Zaterdagmiddag wordt het centrum van Nijverdal wordt omgetoverd tot een etalage van de sport- en cultuuractiviteiten die onze gemeente rijk is. Het Henri Dunantplein, Keizerserf, de Grotestraat en Willem-Alexanderstraat vormen een podium voor verenigingen en organisaties.

Extra activiteiten
Het festival kent dit jaar een aantal extra’s. Het comité 75 jaar Vrijheid Nijverdal wil alsnog aandacht besteden aan het thema Oorlog & Vrede en het vieren van de vrijheid in de vorm van een defilé. Dat past ook goed in de herbeleving van vrijheid, nadat de wereld anderhalf jaar op slot heeft gezeten door de pandemie. De Stichting Veteranen Hellendoorn gaat voorop in de optocht met een groep oude en jonge veteranen en een detachement van het Korps Nationale Reserve en militaire muziek. Onder begeleiding van de Pipes & Drums van de 48th Highlanders of Holland defileren de veteranen en militairen voor koningin Wilhelmina en burgemeester Raven. De optocht wordt vervolgd met oldtimer militaire klassieke voertuigen van Keep them Rolling, muziek van diverse orkesten en kinderen die verkleed als vrije vogels of op rood-wit-blauw versierde fietsen de stoet afsluiten. Met dit bijzondere defilé worden de slachtoffers van oorlogen herdacht en de vrijheid gevierd.
Kinderen die als vrije vogel en/of met een rood-wit-blauw versierde fiets mee willen doen, kunnen zich voor 28 augustus aanmelden door een mail te sturen naar vierdevrijheid2021@gmail.com. De mooiste Vrije Vogels en/of versierde fietsen worden beloond met een mooie prijs. Op 11 september vindt ook de heropening van het Memory Vrijheidsmuseum met Vrije Vogeltentoonstelling plaats.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 6 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 9 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 12 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49