Sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn laten zien wat ze in huis hebben tijdens het Sport- en Cultuurfestival.
Sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn laten zien wat ze in huis hebben tijdens het Sport- en Cultuurfestival.

Eindelijk weer een Sport- en Cultuurfestival

Algemeen

NIJVERDAL - Na een jaar afwezigheid, keert op zaterdag 11 september het Sport- & Cultuurfestival terug. Het festival is de ideale plek waar verenigingen, sportaanbieders en cultuurorganisaties uit de gemeente Hellendoorn zich kunnen presenteren. 

Het Sport- & Cultuurfestival vindt, net als voorgaande jaren, plaats aan het begin van het nieuwe activiteitenseizoen, tegelijk met Bruisend Nijverdal. Zaterdagmiddag wordt het centrum van Nijverdal wordt omgetoverd tot een etalage van de sport- en cultuuractiviteiten die onze gemeente rijk is. Het Henri Dunantplein, Keizerserf, de Grotestraat en Willem-Alexanderstraat vormen een podium voor verenigingen en organisaties.

Extra activiteiten
Het festival kent dit jaar een aantal extra’s. Het comité 75 jaar Vrijheid Nijverdal wil alsnog aandacht besteden aan het thema Oorlog & Vrede en het vieren van de vrijheid in de vorm van een defilé. Dat past ook goed in de herbeleving van vrijheid, nadat de wereld anderhalf jaar op slot heeft gezeten door de pandemie. De Stichting Veteranen Hellendoorn gaat voorop in de optocht met een groep oude en jonge veteranen en een detachement van het Korps Nationale Reserve en militaire muziek. Onder begeleiding van de Pipes & Drums van de 48th Highlanders of Holland defileren de veteranen en militairen voor koningin Wilhelmina en burgemeester Raven. De optocht wordt vervolgd met oldtimer militaire klassieke voertuigen van Keep them Rolling, muziek van diverse orkesten en kinderen die verkleed als vrije vogels of op rood-wit-blauw versierde fietsen de stoet afsluiten. Met dit bijzondere defilé worden de slachtoffers van oorlogen herdacht en de vrijheid gevierd.
Kinderen die als vrije vogel en/of met een rood-wit-blauw versierde fiets mee willen doen, kunnen zich voor 28 augustus aanmelden door een mail te sturen naar vierdevrijheid2021@gmail.com. De mooiste Vrije Vogels en/of versierde fietsen worden beloond met een mooie prijs. Op 11 september vindt ook de heropening van het Memory Vrijheidsmuseum met Vrije Vogeltentoonstelling plaats.

!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 14 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 16 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 20 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 22 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50