Afbeelding
Foto: LMSF

Nijverdalse crost competitie voorbij

Algemeen

NIJVERDAL - Motocrosser Lynn Valk laat de concurrentie achter in het stof. De Nijverdalse ging tijdens de eerste wedstrijden van het Europees Kampioenschap Dames als eerst over de finish. Vorige maand wist de 18-jarige Lynn Valk in Litouwen beide manches te winnen. Tijdens de tweede wedstrijd in Italië wist ze dit te herhalen en behoudt ze haar positie bovenaan het klassement. De nummer 1-positie in beiden landen zorgt voor blijdschap bij de crosser, vooral omdat ze het niet verwachtte. “Er zit veel concurrentie bij het EK. Ik wist niet wat ik moest verwachten, want ik heb een lange stop gehad”, aldus Valk.

Voor vele sporters was er een stop door corona, zo ook voor de motocross. Valk kampte al een aantal jaar met Carpaal Tunnel Syndroom. “Er waren geen wedstrijden in het vooruitzicht, dus er was mooi de tijd voor een operatie”, zegt de crosser nuchter. Na zeven weken geen motor te hebben gezien, was ze blij weer te kunnen crossen.

Nijverdal en Papendal
Als Lynn niet aan het trainen is in Topsportcentrum Papendal in Arnhem, werkt ze bij het bedrijf van haar vader in Nijverdal. Het crossen zit in de familie en Lynn kon dankzij vader Gerrit Valk al snel de fiets omruilen voor een motor. “Mijn vader heeft vroeger ook gecrost, alleen niet op hoog niveau”, zegt ze. “We hebben dit wel altijd samen als één familie gedaan.”

Broer Valk
Ook de 16-jarige Cas Valk is niet onbekend met de cross. Voor hem gaat het in zijn Europees Kampioenschap dit jaar niet zoals gehoopt. Tijdens zijn eerste wedstrijd in Engeland ging het drie rondes voor de finish van de eerste manche mis. Na een sprong kwam hij op de motor van een gevallen rijder. Volgens zijn zus gaat het de goede kant op, maar heeft hij nog last van kneuzingen. Broer Valk heeft zijn tweede wedstrijd in Italië moeten missen, maar zal waarschijnlijk eind augustus in Finland weer op de motor zitten. Lynn zal aankomende zondag in Axel (Zeeland) haar eerst NK-wedstrijd van dit jaar rijden.

Op de hoogte blijven van de resultaten van Lynn en Cas? Volg de atleten via Facebookpagina Lynn Valk & Cas Valk.

Tekst: EG-WÉL 

!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 17 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 21 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 23 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50