In het weekend van 30 en 31 oktober 2021 weer een Diepe Hel Holterbergloop.
In het weekend van 30 en 31 oktober 2021 weer een Diepe Hel Holterbergloop. Foto: EMILE WILLEMS

Inschrijving Diepe Hel Holterbergloop geopend

Algemeen

HOLTEN/NIJVERDAL - Sinds zondag 4 juli is inschrijven voor de Diepe Hel Holterbergloop mogelijk via www.diepehelholterbergloop.nl. Inschrijven is mogelijk voor de Sans-Online 6 km Nightrun op zaterdag 30 oktober of de Hemink 10 kilometer, VolkersWessels halve marathon, Rabobank Bedrijvenloop of Rabo Kidsrun op zondag op 31 oktober. Ook kan er ingeschreven worden voor de Zorgsaam wandeltocht van 10 of 20 kilometer. 

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Diepe Hel Holterberg gebeurd! Maar COVID-19 zette vorig jaar een streep door de 33ste editie. “We hebben gewacht, gehoopt en plannen uitgewerkt voor een aangepaste versie, maar helaas kon een grootschalig evenement als de Diepe Hel Holterberg niet gehouden worden afgelopen jaar”, vertelt voorzitter Hans Stokvis. “Gelukkig kunnen we nu positief vooruitkijken en op zondag 4 juli de inschrijving openen voor de 33ste editie.”

De start en finish is dit jaar in Nijverdal. Er is gekozen om voor de Hemink 10 km en de Zorgsaam 10 en 20 km wandeltocht geen busvervoer meer in te zetten. Voor de Hemink 10 km betekent dit dat het net als de VolkerWessels Halve Marathon, een heen-en-weer parcours wordt.

Zorgsaam wandeltocht
Of je nou een goed geoefende- of recreatieve wandelaar bent, iedereen kan meedoen aan deze wandeltocht. Er zijn ook dit jaar weer twee afstanden, namelijk 10 of 20 kilometer. Beiden laten je de mooiste plekken van de Sallandse Heuvelrug zien. Na afloop is het mogelijk om tegen bijbetaling te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Nightrun door Nijverdal
Hardlopen in het donker, met knallende muziek en sfeerverlichting. De Sans Online 6 km Nightrun is een gezellig spektakel. Op zaterdagavond 30 oktober klinkt om 20.30 uur in het centrum van Nijverdal het startschot. Na afloop van het sportieve gedeelte zal de afterparty nog een paar uurtjes in de feesttent verder gaan.

Fit aan de start
Ben jij al klaar voor je run of kun je nog wel wat training gebruiken? ASV Atletics (Nijverdal) start 28 augustus en AV Holten starten 1 september met wekelijkse looptrainingen om je voor te bereiden op de Diepe Hel Holterbergloop. De trainingen zijn zowel voor lopers die de 10 kilometer of halve marathon willen lopen, maar ook voor beginners, die de 6 kilometer als doel hebben. Wil jij ook super fit aan de start staan? Meld je dan nu aan.

www.diepehelholterbergloop.nl

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 4 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 6 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 8 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 10 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 10 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 12 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 14 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45