Afbeelding
Foto: Willemien Gerrits

Vrije vogeltentoonstelling maar dan zonder vogels

Algemeen

NIJVERDAL - In het kader van de uitgestelde viering van 75 jaar vrijheid zal op zaterdag 11 september een vrije vogeltentoonstelling plaatsvinden. Iedere inwoner van de gemeente kan tijdens deze expositie zijn of haar kunstwerk etaleren in het Memory Vrijheidsmuseum. Wie dus gevederde vrienden verwacht tijdens deze tentoonstelling, zit echt verkeerd. De organisatoren verstaan onder het thema “het vieren van de vrijheid en wat deze vrijheid voor ons betekent”.

“Het idee voor de Vrije vogeltentoonstelling is ontstaan tijdens het organiseren van de feesten rondom 75 jaar vrijheid vorig jaar”, aldus cultuurcoach Janneke Meijer. “Daar konden toen basisschoolleerlingen aan meedoen. Vanwege de vakantie hebben we besloten dat alle inwoners vanaf vier jaar tot op hoge leeftijd mee mogen doen.” De werkstukken zullen onderverdeeld worden in de leeftijdscategorieën 4-8 jaar, 9-12 jaar en 18 jaar en ouder. De projecten kunnen op zaterdag 28 augustus van 11.00 tot 15.00 uur ingeleverd worden in het museum aan de Grotestraat. De organisatie benadrukt dat het werkstuk moet passen bij het thema “Vrije Vogels” en leven in vrijheid. “Dit kan bijvoorbeeld een gedicht zijn, maar we verwachten vooral beeldende werken”, zegt cultuurcoach Meijer. “We hadden eerst gedacht om mensen te beperken in het formaat van hun creaties, maar uiteindelijk hebben we nu de regel dat het tenminste door de deur moet passen”, lacht ze. De leukste inzendingen krijgen een prijsje. Vragen over de tentoonstelling kunnen gemaild worden naar vrijevogels0548@gmail.com.

Optocht
Naast het tentoonstellen van hun creaties, kunnen kinderen zich ook opgeven om mee te lopen met een optocht. In deze optocht zal Stichting Veteranen Hellendoorn vooropgaan, gevolgd door oldtimer militaire klassieke voertuigen. Kinderen die zich opgeven kunnen verkleed als vrije vogel en met rood-wit-blauw versierde fiets aansluiten bij de stoet. Aanmelden kan via vierdevrijheid2021@gmail.com.
De expositie en optocht vallen samen met andere activiteiten tijdens het Sport- & Cultuurfestival. Net als voorgaande edities zal dit festival samenvallen met Bruisend Nijverdal. Tijdens de zaterdagmiddag krijgen verenigingen, sportaanbieders en cultuurorganisaties een plek om zichzelf te kunnen presenteren. Het Henri Dunantplein, Keizerserf, de Grotestraat en Willem-Alexanderstraat vormen een bruisend podium voor de verschillende organisaties.

Tekst: EG-WÉL

!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 17 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 21 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 23 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50