<p>De nachtzwaluw is een langeafstandstrekker die overwintert in tropisch Afrika en in Nederland broedt op o.a. heidevelden.</p>

De nachtzwaluw is een langeafstandstrekker die overwintert in tropisch Afrika en in Nederland broedt op o.a. heidevelden.

Nachtzwaluw spotten met Staatsbosbeheer

NIJVERDAL - Deze zomervakantie worden door Staatsbosbeheer weer tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ontdek ook al het moois dat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft, met of zonder gids.

Op zaterdag 31 juli en 7 augustus dwaalt u op de grens van dag en nacht met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug tijdens het nachtzwaluw spotten.
Vanaf het BuitenCentrum wandel je in het schemer door het bos naar de open heide. Langzaam gaat de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust. Nu heb je grote kans dat de nachtzwaluw zich laat horen, en wie weet ook zien! Heb je eenmaal de zeer kenmerkende ratel van de nachtzwaluw gehoord, dan vergeet je dat nooit meer. Op de Sallandse Heuvelrug verblijven ‘s zomers een aantal paartjes.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. U kunt met vragen ook terecht bij het BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal of neem telefonisch contact op via 0548-612711. Het Buitencentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten.

Meer berichten
 
Auto zoeker