Proef lokaal twee nieuwe biermerken

HELLENDOORN - Sinds het midden van deze maand is onze gemeente twee biermerken rijker. Zowel Brouwerij Bengel als Helders Bier hebben hun eerste klanten voorzien van hoppige brouwsels.

Kelvin Bolink en Jasper Ponsteen kwamen vorig jaar op het idee om een biertje te brouwen. “We drinken samen wel eens een speciaalbiertje en we vroegen ons af hoe het precies gemaakt werd”, zegt Bolink. In coronatijd kwam er tijd vrij en gingen de heren Jasper Ponsteen en Kelvin Bolink aan de slag. “We hebben eerst een paar smerige biertjes gemaakt”, lacht hij. “Uiteindelijk zijn we op een lekkere Indian Pale Ale gekomen. Die is ook meteen goedgekeurd door vrienden en familie.” Na het verfijnen van de smaak en het ontwerpen van een logo, was Brouwerij Bengel geboren.

Black Baron
De Bengels kwamen in contact met de Nijverdalse brouwer Marc van Coeverden. “Een klein pannetje van een paar liter ging hem niet worden, Marc heeft in zijn brouwerij de professionele middelen. We hebben ook veel van hem geleerd. We blijven eigenlijk van hem leren”, aldus Bolink.

Toekomst
Kelvin hoopt in de toekomst zijn artiestenleven als Pyrodox te combineren met het brouwen. “Jasper heeft ook een fulltime baan. De tijd die we normaal besteden op het terras, besteden we nu aan het brouwen.” Kelvin en Jasper zijn ambitieus en hopen zelf een brouwerij op te bouwen. “Misschien kunnen we dan ook onze eigen evenementen houden, Bengels en beats ofzo”, lacht hij.

Helders Bier
De Hellendoornse Klepperbloazers vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan. Om dit nog specialer te maken besloten zij twee biertjes te brouwen: de Blonde Johanna en de Klepper Deerne. De Johanna en Deerne zijn nog niet verkrijgbaar, maar bezoekers van het Hellendoorn Open AIr Bierfeest konden er al van genieten. Volgens een van de makers, Guido Twilhaar, viel het gerstenat in goede aarde.

Voorbestelling
“We werken met vrijwilligers, na de organisatie van Open Air verdienen ze eerst vakantie”, zegt Twilhaar. “Vanaf september gaan de biertjes in de verkoop, via onze groepsapp heb ik in ieder geval gehoord dat de voorbestellingen al hard gaan.” Verder zegt Twilhaar dat mensen in het najaar misschien twee nieuwe biertjes van het dweilorkest kunnen verwachten. “Daarover later meer.”

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker