Afbeelding
Foto: Rallypicture.nl

Erop of eronder voor Eurol Hellendoorn Rally

Algemeen

HELLENDOORN –  Het viel de organisatie rauw op hun dak toen ze hoorden dat de rally mogelijk niet door kan gaan. Vorige week dinsdag vertelde Veiligheidsregio Twente aanvullende eisen te hebben. “Dat is meten met twee maten”, zegt voorzitter Theo Engels. Hiermee doelt hij op het feit dat Veiligheidsregio IJsselland wel groen licht heeft gegeven voor de Vechtdalrally. Deze zal op zaterdag 28 augustus worden verreden. “Onze veiligheidsregio en de gemeente Hellendoorn vinden onze rally blijkbaar anders”, aldus Engels.

De voorzitter vertelt nog in gesprek te zijn met diverse partijen. “We proberen echt een realistische en uitvoerbare manier te vinden waarmee alle partijen instemmen.” Zo heeft de organisatie van de Helderse rally een aangepast protocol ingediend. Hier zal de veiligheidsregio op dinsdag 31 augustus over vergaderen.

Organisatie

Normaal organiseert de Eurol Hellendoorn Rally een heel weekend aan racegeraas. Vorig jaar is de rally vanwege coronamaatregelen afgelast, dit jaar staat er een eendaags evenement op de planning. “Nood breekt wet”, zegt Engels. “We hebben het besluit moeten nemen wegens corona.” Dit jaar wordt er wel meer gevraagd van officials en vrijwilligers, mits het event doorgaat. “De rally’s zijn dit jaar kort op elkaar gepland. De rallywereld doet steeds beroep op dezelfde vrijwilligers. Die hebben op deze manier geen tijd om op adem te komen voor de volgende rally.”

Editie 2021

Als het aan de voorzitter ligt is een eendaagse rally voor dit jaar prima, maar hij kijkt weer uit naar een heel weekend rally in onze gemeente. “Eigenlijk is elk sportevenement uniek in coronatijd”, zegt hij. Voor deze editie staat iets unieks gepland: de langste proef in Nederlandse rallyhistorie. Een proef van 29,9 kilometer.

Engels spreekt over een scenario dat ze publiek mogen ontvangen. “Met 132 kilometer aan proeven gaan mensen wel eigen plekken vinden”, legt hij uit. “Dit is nog een onderwerp van discussie met de veiligheidsregio. Zien we een kans voor publieksplekken, dan gaan we die zeker pakken.”

 
Tekst: EG-WÉL

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50