Afbeelding

Top vier Sallandse Vlag bekend

Algemeen

NIJVERDAL - “De jury is eruit! Salland kan stemmen op zijn/haar favoriete vlag via www.sallandsevlag.nl/stem vertelt Barbara Jansen van Doorpakken Salland enthousiast. “De jury voor de Sallandse Vlag kwam woensdag op een speciale locatie bijeen. Het was vanaf het begin spannend. Zij stelden daar hun top 4 samen. Het woord is nu aan Salland: wie wint en welk ontwerp wordt dé Sallandse vlag? Mensen kunnen stemmen tot 5 september middernacht.” Ook het ontwerp van een Nijverdaller behoort tot de top 4!

“Op www.sallandsevlag.nl/stem staan de vier vlaggen. Iedereen kan hier zijn of haar stem (anoniem) uitbrengen.” Barbara roept iedereen op om een stem uit te brengen “want deze vlag is van, voor en door Salland.” 

Stem stem stem

De jury bestaat uit acht nuchtere Sallanders die trots op hun regio zijn. “Zij hebben alle 131 inzendingen beoordeeld. Er zijn standaard criteria waar een ontwerp aan moet voldoen, zoals de herkenbaarheid en zichtbaarheid. Maar ook is vooral ingezoomd op waardes die iets typisch Sallands maken. De jury benadrukte de typische Sallandse warmte die Salland typeert, de nuchterheid en het landschap in kleur en vorm.”

Jury

De organisatie van de verkiezing is in handen van Rik Smienk vanuit Salland Marketing en André Duteweert en Barbara Jansen vanuit Doorpakken Salland. Voorzitter Doorpakken Salland: Joop van den Enk. De jury bestaat uit Arjuna Huis in ’t Veld (Melkbrouwerij), Willem Mulder (uit Heino, groeide op op varkensboerderij, werkt in Deventer), Ton Groot Beumer (festival-expert uit Raalte), Leon Ripperda (uit Middel, van informatiecentrum Op Duur en horeca-Ripperda), Jos Kamphuis (uit Holten, actief in diverse recreatieve bestuursorganisaties, oud-horeca-ondernemer), Peter de Graaf (Heeten, eigenaar de Maathoeve), Ronny Langkamp (boer, melkveebedrijf Mariënheem), Hermine der Nederlanden (werkt bij Het Waterschap, landschapsarchitect, expert Sallandse historie en verhalen).
“Ieder jurylid had een eigen Top 4 samengesteld. Deze zijn woensdag uitgebreid besproken en bediscussieerd. Bij de een riep een bepaald ontwerp namelijk iets anders op dan bij de ander. Er ontstond een long-list van 16 vlaggen. Daarbij kwam ook de bestaande vlag van het Waterschap naar voren. We gingen voor een Top 3 maar omdat er 4 ontwerpen waren die echt de hoofdrol bleven spelen is er nu een gezamenlijke Top 4. Iedereen is benieuwd naar de keuze van Salland dus: Stem stem stem, jouw stem doet er toe!”

De winnende vlag wordt sowieso door Doorpakken Salland in productie genomen. In september wordt deze gehesen op een origineel moment. Bovendien krijgt de winnaar van Doorpakken een ‘typische Sallandse prijs’ die hij/zij zelf mocht bedenken. “We willen verbinding aanjagen en Salland kleurgeven in deze lastige corona-tijd.” Doorpakken Salland en Salland Marketing werken samen aan dit initiatief.

https://sallandsevlag.nl/stem/

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 3 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 4 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25