<p>Bezoek eens gratis museum Erve Hofman op Open Monumentendag. Er zijn ook leuke demonstraties van uiteenlopende oude ambachten.</p>

Bezoek eens gratis museum Erve Hofman op Open Monumentendag. Er zijn ook leuke demonstraties van uiteenlopende oude ambachten.

Open Monumentendag: kom naar Erve Hofman

HELLENDOORN - Op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn veel Nederlandse monumenten weer door het brede publiek te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Doel is om mensen eens binnen te laten kijken en de geschiedenis te laten ervaren van veel bijzondere panden en plekken in hun eigen gemeente. Ook in Hellendoorn kunnen we monumenten bezichtigen, waaronder Museum Erve Hofman.

Omdat het museum uiteraard gezien de aard hoe dan ook toegankelijk is, doet men wel iets bijzonders om Open Monumentendag te markeren. Zo is het museum deze dag gratis te bezoeken en er worden de hele dag doorlopende demonstraties gegeven van oude ambachten. Neem een kijkje bij het weven, spinnen, kantklossen, quilten, zandstrooien, knieperties bakken en houtdraaien.

Op de museumzolder is de tentoonstelling ‘Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog’ te zien. Aan de hand van originele voorwerpen, kleding, foto’s en documenten maak je een reis in de tijd, van 1940 tot 1945. Wie waren onze verzetshelden, hoe verging het onze Joodse dorpsgenoten, hoe creatief ging men om met de schaarste, hoe vierden we de bevrijding? Een tentoonstelling voor jong en oud. Er is een gratis oorlogskrant beschikbaar en op beeldschermen kun je allerlei films zien over de oorlog en de bevrijding. Natuurlijk is het hele museum weer te zien. Op de deel en in de potstal is het agrarisch leven in beeld gebracht. De tentoonstelling In ‘t Venne toont hoe het werken in het veengebied er aan toeging. In het voorhuis is te zien hoe het boerengezin leefde en in de Johanna van Burenkamer zijn de gedichten van onze populaire dichteres te horen. Op de voorzolder kun je genieten van de kleine expositie Het rariteitenkabinet van de dorpsdokters: bijzondere archeologische en geologische vondsten van Pieter en Rein ter Borg.

Kom langs op zaterdag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur en proef de gezellige sfeer. Museum Erve Hofman is gevestigd aan de Hofmanstraat 2 in Hellendoorn.

Meer berichten
 
Auto zoeker