<p>Youp van &#39;t Hek trekt nog eenmaal langs de theaters met zijn afscheidstournee &#39;De Laatste Ronde! Ook in Nijverdal zal hij nog eenmaal het publiek laten lachen.</p><p><br></p>

Youp van 't Hek trekt nog eenmaal langs de theaters met zijn afscheidstournee 'De Laatste Ronde! Ook in Nijverdal zal hij nog eenmaal het publiek laten lachen.


Programmering theater was een hele puzzel

NIJVERDAL - Op maandag 6 september start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van het ZINiN Theater. “Nog nooit is er een theaterseizoen geweest waar we zo naar uit hebben gekeken.” Het theater zal dit seizoen oude en nieuwe namen verwelkomen. Cabaretiers als Richard Groenendijk en Helligen Hendrik, bands als Her Majesty en The Kik, maar voor kinderen ook shows van onder anderen Juf Roos en Ernst & Bobbie. “We hebben een jaar niks kunnen doen. Hoe eerder het seizoen begint, hoe beter het is”, zegt ZINiN-woordvoerder Nico Engbers.

“Er moeten nog een aantal shows ingehaald worden, dat was een heel gepuzzel”, legt Engbers uit. De woordvoerder zegt dat sommige voorstellingen wel vier of vijf keer zijn verplaatst. “Alle theaters zaten met hetzelfde probleem, dus je bent niet alleen afhankelijk van je eigen agenda, maar ook die van de artiest en andere theaters.” De programma zit in elkaar en de “inhaalvoorstellingen” staan gepland voor september. Vanaf oktober zullen nieuwe namen het podium betreden.


Ondanks dat de artiesten het toneel weer op mogen, gelden er wel beperkende maatregelen. “Tot 1 november zitten we aan die maatregelen vast”, vertelt Engbers. “Wij werken met de CoronaCheck-app voor gevaccineerde gasten, negatieve testuitslagen en herstelbewijzen.” In de zaal vervalt de anderhalve meter regel. Hierdoor draait het theater op twee derde van de capaciteit. “Met anderhalve meter afstand zouden we zeventig mensen hebben, dit is nu tweehonderd. Zo kunnen meer bezoekers genieten van theater.”

ZINgevers

ZINgevers hebben de mogelijkheid om enkele dagen eerder kaarten te bestellen. “Dit zijn onze donateurs, die hebben dat voordeeltje”, aldus de woordvoerder. “Maar er blijven genoeg kaarten over voor ander publiek hoor”, benadrukt hij.
Op maandag 6 september vanaf 10.00 uur start de reguliere ticketverkoop via de site www.zinin.com en de reserveerlijn 0548-624489. De show van Youp van ‘t Hek is volgens Engbers een echte blikvanger. “Die show is op basis van loting, waar mensen zich nu al voor in kunnen schrijven via onze website. Er is veel animo voor en zo krijgt iedereen een gelijke kans.”

Tekst: EG-WÉL

Niek Spin / EGwel
Meer berichten