Youp van 't Hek trekt nog eenmaal langs de theaters met zijn afscheidstournee 'De Laatste Ronde! Ook in Nijverdal zal hij nog eenmaal het publiek laten lachen.
Youp van 't Hek trekt nog eenmaal langs de theaters met zijn afscheidstournee 'De Laatste Ronde! Ook in Nijverdal zal hij nog eenmaal het publiek laten lachen.

Programmering theater was een hele puzzel

Algemeen

NIJVERDAL - Op maandag 6 september start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van het ZINiN Theater. “Nog nooit is er een theaterseizoen geweest waar we zo naar uit hebben gekeken.” Het theater zal dit seizoen oude en nieuwe namen verwelkomen. Cabaretiers als Richard Groenendijk en Helligen Hendrik, bands als Her Majesty en The Kik, maar voor kinderen ook shows van onder anderen Juf Roos en Ernst & Bobbie. “We hebben een jaar niks kunnen doen. Hoe eerder het seizoen begint, hoe beter het is”, zegt ZINiN-woordvoerder Nico Engbers.

“Er moeten nog een aantal shows ingehaald worden, dat was een heel gepuzzel”, legt Engbers uit. De woordvoerder zegt dat sommige voorstellingen wel vier of vijf keer zijn verplaatst. “Alle theaters zaten met hetzelfde probleem, dus je bent niet alleen afhankelijk van je eigen agenda, maar ook die van de artiest en andere theaters.” De programma zit in elkaar en de “inhaalvoorstellingen” staan gepland voor september. Vanaf oktober zullen nieuwe namen het podium betreden.


Ondanks dat de artiesten het toneel weer op mogen, gelden er wel beperkende maatregelen. “Tot 1 november zitten we aan die maatregelen vast”, vertelt Engbers. “Wij werken met de CoronaCheck-app voor gevaccineerde gasten, negatieve testuitslagen en herstelbewijzen.” In de zaal vervalt de anderhalve meter regel. Hierdoor draait het theater op twee derde van de capaciteit. “Met anderhalve meter afstand zouden we zeventig mensen hebben, dit is nu tweehonderd. Zo kunnen meer bezoekers genieten van theater.”

ZINgevers

ZINgevers hebben de mogelijkheid om enkele dagen eerder kaarten te bestellen. “Dit zijn onze donateurs, die hebben dat voordeeltje”, aldus de woordvoerder. “Maar er blijven genoeg kaarten over voor ander publiek hoor”, benadrukt hij.
Op maandag 6 september vanaf 10.00 uur start de reguliere ticketverkoop via de site www.zinin.com en de reserveerlijn 0548-624489. De show van Youp van ‘t Hek is volgens Engbers een echte blikvanger. “Die show is op basis van loting, waar mensen zich nu al voor in kunnen schrijven via onze website. Er is veel animo voor en zo krijgt iedereen een gelijke kans.”

Tekst: EG-WÉL

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 13 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 13 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 17 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 19 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 22 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 23 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49