<p>Hoe verhuis je een (zwaar) bed en trek je gelijk wat aandacht? Precies, je loopt er gewoon mee over de drukke zaterdagmarkt! Lianne en Marlise hadden genoeg bekijks en onderweg de nodige lol.</p>

Hoe verhuis je een (zwaar) bed en trek je gelijk wat aandacht? Precies, je loopt er gewoon mee over de drukke zaterdagmarkt! Lianne en Marlise hadden genoeg bekijks en onderweg de nodige lol.

(Foto: A. van Ipenburg)

‘We zitten hier dichter bij het vuur’

NIJVERDAL - Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden namen Lianne Frericks en Marlise Aarts onder enige hilariteit hun intrek in Het Kantoor. Haptotherapeut Lianne en consulent seksuele gezondheid Marlise deelden een ruimte en de hilariteit bij de overige ondernemers had vooral betrekking op het bed dat daar stond. Het bed dat afgelopen zaterdag mee moest verhuizen, maar niet in de bus paste. Gelukkig zitten er wielen onder, dus de dames bedachten zich geen moment en liepen er van de Máximastraat mee naar de Molenweg, waar hun nieuwe praktijkruimte op ze wachtte.

“Het is maar een klein stukje,” zegt Marlise. “En nu konden we gelijk op een ludieke manier aandacht vragen voor onze verhuizing.” Aan het bed hangen posters met hun motto’s erop en natuurlijk een verwijzing naar hun nieuwe werkadres. “We huren een ruimte bij Fysio Centrum Nijverdal,” vertelt Lianne. “Dat lijkt misschien niet zo logisch, omdat wij allebei meer met mentale dan lichamelijke klachten werken, maar het is verbazingwekkend hoeveel fysieke ongemakken voortkomen uit een mentale onbalans.”

Samenwerking

Als haptotherapeut brengt Lianne haar cliënten weer in contact met zichzelf. “Ik help ze hun denken en voelen met elkaar in evenwicht brengen. Dat kan een individuele persoon zijn, maar ook een stel. En ik richt me veel op haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Zo leer ik stellen die een kindje verwachten hoe ze samen ten volle kunnen genieten van de zwangerschap en ruimte in hun relatie kunnen creëren voor dit nieuwe leven.”
Marlise helpt haar cliënten met intimiteit en seksualiteit. “Seksuele gezondheid gaat bij mij over mensen die vastlopen op het gebied van opwindings- en orgasmeproblemen, pijnklachten, verschil in seksuele wensen/verlangens of seksuele problemen door ziekte. Ook tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, vandaar dat ik regelmatig samen met Lianne opereer. En ik zie je nu naar het bed kijken, maar dat is van Lianne!” Beide dames schateren het uit.
“Een veel voorkomend misverstand,” beaamt Lianne. “De mensen die bij Marlise komen krijgen huiswerk mee, mijn cliënten mogen in de praktijk op het bed. In mijn sessies sta ik symbool voor jouw leefwereld en laat ik je (letterlijk) voelen hoe die ervaart. Hoe stap jij op de wereld af en hoe komt alles bij jou binnen. Voor die nabijheidservaringen gebruik ik het bed. Daarmee worden jouw eigen patronen, in je relaties en bewegingen, echt voelbaar.”

Nieuwe ruimte

Toen Fysio Centrum Nijverdal de deuren aan de Molenweg opende namen Lianne en Marlise een kijkje om gelijk eens kennis te maken. Zowel van hun kant, als van die van Fysio ontstond de behoefte nauwer samen te werken. “Het is heel praktisch om bij elkaar in het gebouw te zitten,” zegt Marlise. “Je kunt heel makkelijk even overleggen, cliënten doorverwijzen en ze zelfs gelijk even kennis laten maken. Dat verlaagt de drempel voor veel mensen toch aanzienlijk.”

Gezellig

“En we krijgen hier gelukkig even gezellige collega’s als we in Het Kantoor hadden,” voegt Lianne toe. “Een ondernemershuis zoals Het Kantoor, of een praktijk met diverse disciplines verhoogt het werkplezier. Het is gezellig, zeker, maar je kunt zo ook makkelijk even sparren met een andere ondernemer over het ondernemerschap. Dat is heel waardevol.” In hun nieuwe praktijk gaan de dames ongetwijfeld weer veel mensen helpen.

Tekst:  Annemieke van Ipenburg

Annemieke van Ipenburg
Meer berichten
 
Auto zoeker