Afbeelding

De natuur is een feestje dit weekend!

Algemeen

HELLENDOORN - Komend weekend is de Fête de la Nature; een landelijk weekend waarbij allerlei kleinschalige natuurfeestjes gehouden worden. We hebben het dan niet over een vette rave in een natuurgebied of andere problematische zaken, maar juist even tot rust komen - in stilte genieten van al het moois wat de natuur ons brengt.

Dit jaar is de achtste editie van dit evenement. In de provincie Overijssel worden zes verschillende feestjes georganiseerd. Wie zin heeft kan onder andere bosbaden, naar een natuurfestival voor families of mee met een stiltewandeling. “We zijn heel blij dat we de natuur wel kunnen vieren, waar veel andere evenementen door corona helaas niet door kunnen gaan”, vertelt Alina Salomon van IVN Natuureducatie. “Want juist de natuur heeft veel mensen het afgelopen jaar op de been gehouden.”

IVN, dit jaar winnaar van de Prins Bernhard Cultuurprijs, heeft de afgelopen maanden natuurliefhebbers weer opgeroepen om op 3, 4 en 5 september een eigen natuurfeestje te organiseren. En daar is opnieuw massaal gehoor aan gegeven. “Het afgelopen jaar is er steeds meer waardering gekomen voor de natuur. We zijn dan ook blij dat zoveel mensen zich inzetten om de natuur door middel van een feestje meer podium te geven, bij jong en oud”, zegt Salomon.

In Hellendoorn zijn zelfs twee activiteiten om van te genieten in het kader van dit evenement. Zo kan men zaterdag en zondag deelnemen aan boswandelingen over de Sallandse Heuvelrug; ruik en ervaar het leven! Deze starten om 13.30 en 15.30 uur. Deelname kost 7,50 euro. Op zondag 5 september is er om 13.30 en 15.00 uur een stiltewandeling over de Sallandse Heuvelrug. Deelname kost eveneens 7,50 euro. Kom even helemaal tot rust en bezinning en doe nieuwe inzichten op door te observeren en te luisteren. Kijk voor aanmelding voor deze en andere activiteiten op: www.fetedelanature.nl

Ook elders in Overijssel zijn activiteiten in het kader van Fête de la Nature. Zo kunt u in Haaksbergen deelnemen aan een feestje bij zonsondergang bij de Bergingsvijver in Haaksbergen. Zaterdag van 20.00 tot 23.00 uur. Zondag is in Almelo het Natuurfestival, gratis te bezoeken en een leuk gezinsuitje. Van 12.00 tot 17.00 uur aan de Deldensestraat 248. Let op: er is géén parkeergelegenheid. Kom op de fiets! Kijk voor meer informatie ook op: www.fetedelanature.nl

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 8 minuten geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 12 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 14 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 17 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 20 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 21 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05