Afbeelding
A. van Ipenburg

Renovatie clubgebouw mogelijk door subsidie

Algemeen

NIJVERDAL - Door het college van burgemeester en wethouders is een subsidie toegekend aan de Stichting Scouting De Reggegroep. Dit maakt renovatie van het clubgebouw aan de Duivecatelaan in Nijverdal mogelijk.

De scouting wil de keuken en het sanitair vernieuwen. Daarnaast is het ook de bedoeling te investeren in de verduurzaming van het clubgebouw, Blokhut ’t Iemenschoer. Verder wil de scouting het gebouw ook beter toegankelijk maken voor minder-validen. 

Om het gehele plan tot uitvoering te kunnen brengen, heeft de scouting een bijdrage van de gemeente gevraagd uit de 1/3-regeling (officieel de Nadere regels accommodatiebeleid gemeente Hellendoorn). Deze subsidie is bedoeld om 1/3 deel (met een maximum van € 100.000) van nieuw- of verbouw te bekostigen, waarbij minimaal 1/3 uit eigen middelen wordt gefinancierd. Gemeente Hellendoorn biedt verenigingen en stichtingen met deze subsidie in de vorm van een eenmalige bijdrage mogelijkheden voor nieuwbouw of voor het onderhouden en verduurzamen van hun accommodaties.

Aangezien vrijwilligers een groot deel van de werkzaamheden van de renovatie van het clubgebouw uitvoeren en deze werkzaamheden in geld worden gewaardeerd, wordt het voor de scouting mogelijk de verbouwing van hun accommodatie te financieren.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 3 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 5 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 7 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 9 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 10 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 12 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 14 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45