<p>Marloes van &lsquo;t Veld heeft veel ge&iuml;nvesteerd. Zelf een pony gekocht en getraind. Dit wordt nu beloond met een deelname aan WK mennen.</p>

Marloes van ‘t Veld heeft veel geïnvesteerd. Zelf een pony gekocht en getraind. Dit wordt nu beloond met een deelname aan WK mennen.

Nijverdalse Marloes naar WK mennen

LE PIN-AU-HARAS - De Nijverdalse Marloes van ‘t Veld (26) staat op het punt om richting Frankrijk te vertrekken voor het WK mennen. Van 15 september tot en met 19 september zullen hier de enkel-, twee- en vierspannen strijden voor medailles. 

De enkelspanner vertrekt zondag richting Frankrijk. Dinsdag vindt de openingsceremonie plaats en de dag daarna zal ze starten met haar eerste onderdeel, dressuur. “Dit is mijn beste onderdeel, ik hoop hier een prijs te bemachtigen. Eerlijk gezegd vind ik het al een eer om mee te rijden. Ik probeer zo goed mogelijk te presteren”, zegt de nuchtere Nijverdalse.

Zes jaar geleden begon ze met mennen. “Ik heb altijd onder het zadel gereden, tot ik op een gegeven moment alle disciplines wilde zien. Mijn stagebegeleider zei dat ik mentalent had, toen ben ik het maar gaan doen”, lacht de menner. Tot eind vorig jaar zat de 26-jarige in het perspectieventeam. “Dit traject duurt maximaal drie jaar, mijn drie jaar waren verstreken.” En perspectief gaf het zeker, want volgende week stap ze in de koets op het WK in Frankrijk.

Voorbereiding

De laatste observatiewedstrijd was in augustus, toen vertelde bondscoach Ad Aarts de selectie voor de wereldkampioenschappen. “Maar toen had ik al gehoord dat ik geselecteerd was.” Ondertussen is het vervoer voor haar, de pony Brandon en twee koetsen geregeld. Samen met een vriendin zal de Nijverdalse met de auto en trailer naar het zuiden rijden, gevolgd door haar ouders.

Grote bedragen

Haar ouders helpen wanneer nodig, maar uiteindelijk betaalt ze het allemaal zelf. “Vanuit mijn werk bij koetsenwinkel De Lemerij komen ze mij een beetje tegemoet met de aanschaf van een nieuwe koets en dergelijke. Dat is wel fijn, want dat zijn grote bedragen. De aanschaf van pony Brandon was volgens haar “wel te doen”, maar bij het onderhoud komen de kosten. “Achteraf heb ik Brandon voor een habbekrats gekocht”, zegt Van ‘t Veld. “Je moet het zien als puppy’s. De vraag is op het moment groter dan het aanbod.”

Programma

Na de dressuur op woensdag, start zaterdag de marathon voor de eenspanner. Een dag later zal Van ‘t Veld haar WK-avontuur afsluiten met het onderdeel vaardigheid.

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker