<p>Moderne technieken toegankelijk voor iedereen met het Mobiele Kunst- en Techniek Lab.</p>

Moderne technieken toegankelijk voor iedereen met het Mobiele Kunst- en Techniek Lab.

Het Mobiele Kunst- en Techniek Lab laat iedereen ontdekken

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Jongeren en volwassen uit de gemeente Hellendoorn kunnen zich ontwikkelen tot een echte maker in het Mobiele Kunst- en Techniek Lab dat vanaf 22 september voor een aantal weken in Nijverdal landt. Maak kennis met bijvoorbeeld een 3D printer of een lasercutter.

In samenwerking met Tetem heeft ZINiN BreinReis een Mobiele Lab ontwikkeld - geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar en voor volwassenen - waar je naar hartenlust kunt experimenteren met nieuwe technieken als 3D printen, robots programmeren of foamsnijden en plotten. ‘Wij vinden het erg belangrijk dat jongeren en volwassenen de mogelijkheden krijgen om in de eigen omgeving kennis te maken en ervaring op te doen op het gebied van maakcultuur en technologie. Het spelen en experimenteren in het Mobiele Lab levert hier een belangrijke bijdrage aan’, aldus Janneke Meijer van ZINiN Cultuur.

Vol enthousiasme aan de slag

Vanaf woensdag 22 september gaat het team van het Mobiele Kunst- en Techniek Lab vol enthousiasme aan de slag. Het team bestaat uit een labcoach van Tetem, die ondersteuning biedt in het veilig en deskundig leren werken met de techniek, de medewerker van bibliotheek die kennis deelt én de jongerenwerker van Stichting De Welle, die verbinding maakt met de doelgroep. 

De activiteiten die je in het Mobiele Kunst- en Techniek Lab kunt uitvoeren zijn oneindig. Zo zijn er o.a. verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D voorwerpen kunt ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen (ook op textiel) wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Voor alle gebruikte technieken zijn techniek-, activiteiten- en betekeniskaarten ontwikkeld. Zij geven instructie over hoe de technieken werken en welke activiteiten daarmee mogelijk zijn. Naast achtergrondinformatie over hoe de techniek is ontwikkeld en gebruikt in het bedrijfsleven, geven zij inzicht welke vervolgmogelijkheden er zijn als het gaat om studie.

Je kunt je aanmelden via mailadres brein-reis@zinin.com en vooraf bij de balie van de Tourist Info. Meer informatie en de openingstijden vind je via www.zinin.com/agenda/ 

Meer berichten