Succesvol weekend voor Hertruiters

HELLENDOORN - In het weekend van 11 september werd er dressuur gereden in Haaksbergen en in Zwolle. In Ruinen in Drenthe waren de Runer Paarden dagen en in Delden stond een springwedstrijd op het programma. Bij al deze wedstrijden waren Hertruiters aanwezig en werd er meegedeeld in de prijzen.

Aan de dressuurwedstrijd om de Zilveren Ster van afgelopen weekend in Haaksbergen deed ook Hertruiter Melissa Eshuis mee. Haar deelname werd beloond met een Zilveren Ster. Een aantal combinaties van PSV Hertruiters wist zich te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk was het Melissa die de beste was van de klasse B en L categorie ABC. Zij kreeg de sherp en de “Zilveren Ster”. Tijdens de selectieproeven won ze de eerste prijs met 200,5 punten. De finaleproef was goed voor 200 punten.

Berber Nijland kwam aan de start in de klasse M1 met haar pony Sunny Boy. Zij mochten twee keer de eerste prijs in ontvangst nemen in de klasse M1/M2 categorie ABC. Zij behaalden 192 en 193 punten. Met dit  resultaat mochten zij ook starten in de finale klasse M/Z en sloot ze af met het puntenresultaat van 195 punten. 

Amke Pot startte met haar pony Hooghemaaten’s Marshmallow in de klasse M categorie DE. Zij behaalden twee keer een tweede prijs met 195 en 185,5 punten. Hiermee had zij een startplaats in de finale bemachtigd in de klasse M/Z. Hier wist zij ook te scoren: met een percentage van 65 behaalde ze een vierde plek. Silke Pot wist zich eveneens te plaatsen voor de finale. Zij reed met haar pony Joy twee keer naar een tweede prijs met 195 en 195,5 punten. In de finale klasse B/L DE behaalde ze een winstpunt. Marilyn Roelofs reed met haar pony Poppings Soraya een proef in de klasse Z1. Met 214 punten behaalde zij een eerste prijs.

Overige wedstrijden

Nicke Miskotte ging met haar paard Kacie Vita naar Zwolle voor een dressuurwedstrijd. Zij behaalden een derde prijs in de klasse L1/L2 met 203,5 punten.

Jip Ottes reed bij de Runer Paardendagen haar debuut in het Z springen met haar pony Jax. Ze gingen van start in een 2-fasen parcours. Jip was de snelste foutloze combinatie en behaalde de eerste prijs in de klasse Z categorie CDE. Daarmee won Jip het prijzengeld, het winnaarslint en een statiedeken voor haar pony Jax. Ook Luc Eshuis zocht een wedstrijd uit om te springen. Hij ging van start in Delden met zijn pony Black Fire in de klasse B en ontving het oranje lint voor een eerste prijs na een foutloos parcours met 79,5 punten voor de wijze van rijden.

Meer berichten
 
Auto zoeker