Afbeelding

KV Drachten 1 - NKC ’51 1 eindigt in 12-13

Algemeen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen weer op het programma. Na een jaar niet in competitieverband te hebben gespeeld, gingen zowel NKC ’51 als KV Drachten het veld weer op met als doel de eerste punten binnen te halen. In de voorgaande ontmoetingen was het KV Drachten dat aan het langste eind trok, zo wisten de NKC’ers dat het een zware kluif zou gaan worden.

NKC’51 startte verdedigend scherp en zette mooie aanvallen op, maar het was KV Drachten die de wedstrijd opende. Het scheidsrechtersduo liet niet veel toe, waardoor aan beide kanten veel vrije ballen en strafworpen werden gegeven. NKC ’51 wist na ruim 5 minuten spelen de gelijkmaker te maken. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, hierna nam NKC ’51 het voortouw en wist een voorsprong uit te breiden. De ruststand werd bepaald op 6-10.

Na rust oefende KV Drachten veel druk uit op het aanvalsvak van NKC ‘51. Dit resulteerde in veelvuldig balverlies zonder kansen te creëren. Dit gaf KV Drachten de gelegenheid om de achterstand te verkleinen. Na een lange periode zonder doelpunt werd uiteindelijk twee minuten voor het einde aan NKC ‘51 een strafworp toegekend. De strafworp werd verzilverd, 12-13. KV Drachten was niet in staat om nog langszij te komen.

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 3 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00