Inloopavond voor alle veteranen

NIJVERDAL - Hellendoorn organiseert vrijdag 24 september een inloopavond voor alle Veteranen in de Gemeente Hellendoorn bij het Memory Museum in Nijverdal. Tevens zal er een officiële opening zijn van het Witte Anjerperkje. 

Het anjerperkje in de gemeente Hellendoorn is bedoeld voor de erkenning en waardering van de Molukse KNIL en Nederlandse veteranen. Deze zal officieel om 19.15 uur door burgemeester Anneke Raven worden onthuld.
De witte anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veteranen Hellendoorn heeft bewust gekozen voor een palmboom in de hoek van het perkje als symbool voor de missies van de Nederlandse veteranen die veelal in tropische landen plaatsvinden. Daarnaast symboliseert de palm de afkomst van Molukse KNIL veteranen. De palm is geplaatst in de hoek van het anjerperkje zodat zijn positie een denkbeeldige zichtlijn heeft vanuit de twee Molukse wijken in de gemeente. Het is voor eenieder vrij om bij de opening van het anjerperkje aanwezig te zijn. De inloopavond is uitsluitend bedoeld voor de veteranen en het thuisfront. Zij kunnen zich opgeven via: st.veteranenhellendoorn@gmail.com.

Meer berichten
 
Auto zoeker