Zondag is er feest in Nijverdal!

NIJVERDAL - De Auto Aaltink CityRun Nijverdal gaat zondag weer van start. Ewald Aaltink: “We gaan weer voor een mooi en gezellig feest, voor de deelnemers en het publiek. De meeste deelnemers komen uit Nijverdal, Hellendoorn en de daaromheen liggende plaatsen, dus velen kennen elkaar. Verder zien de weersvoorspellingen er gunstig uit, hebben we volop vertier langs de route en in het centrum en ook terrassen zijn open.”


Nieuw dit jaar: G-run

Zoals elk jaar staan de vaste onderdelen, de afstanden 5 en 10 kilometer, op het programma. Natuurlijk komt ook de Kidsrun weer voorbij. Kinderen van 4 tot en met 9 jaar lopen één ronde van 650 meter. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar lopen twee keer het rondje van 650 meter. Net als de vorige keer bij de KidsRun is er ook dit jaar weer ijs te winnen. Alle leerlingen van de school met relatief de meeste deelnemers wordt getrakteerd op een ijsje van Lorkeers.
Naast de vaste afstanden staat er bij de Auto Aaltink CityRun Nijverdal altijd een uniek iets op het programma. Eerder al was de StilettoRun te zien en dit jaar is gekozen voor de G-run. Ewald Aaltink vertelt: “Elk jaar doen er een aantal lopers met een beperking mee aan de reguliere afstanden, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Een van die deelnemers heeft geopperd om speciaal voor hen iets te doen en dat doen we dus. Het gaat niet om hoe snel ze zijn, maar ze horen er gewoon bij. Ze lopen met zoveel enthousiasme en dat werkt heel aanstekelijk op publiek en op ons als organisator.” De deelnemers aan de G-run lopen één ronde van 650 meter. Meedoen aan de 5 of 10 kilometer of Kidsrun mag natuurlijk ook!


Inschrijving

De voorinschrijving voor de Auto Aaltink CityRun Nijverdal is inmiddels gesloten, maar wie nog mee wil doen, heeft nog de mogelijkheid om zich in te schrijven. Zaterdag 25 september kan men tussen 12.00 en 16.00 uur in de showroom van Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal terecht. Zondag 26 september kan tot een half uur voor de start van een afstand nog ingeschreven worden bij het inschrijfbureau aan de Grotestraat 158 (oude EP pand) in Nijverdal. Deelnemers krijgen bij de inschrijving op zaterdag en zondag direct startnummers en dergelijke mee.


Starttijden

  • 12.30 uur KidsRun meisjes tot en met 9 jaar
  • 12.50 uur KidsRun jongens tot en met 9 jaar
  • 13.10 uur KidsRun meisjes 10 tot en met 12 jaar
  • 13.30 uur KidsRun jongens 10 tot en met 12 jaar
  • 14.05 uur G-Run14.30 uur 5 kilometer
  • 15.30 uur 10 kilometer


Volop gezelligheid langs de route en in het centrum

Aanmoedigend publiek, terrasfans en andere kijkers komen goed aan hun trekken aanstaande zondag. De Auto Aaltink City Run Nijverdal staat niet alleen bekend om sportiviteit maar ook, en misschien nog wel meer, om de gezelligheid. De organisatie, waarvan een deel ook actief is bij Bruisend Nijverdal, weten hoe je een feestje moet bouwen en garandeert ook dit jaar weer een oergezellig evenement en volle terrassen.
Aan de start/finish zal DJ Lars deelnemers en publiek vermaken. Hij weet als geen ander hoe je sfeer moet opbouwen. In het centrum staat Mats Hoek, zeker bij kinderen bekend van de Voice Kids. De Klepperbloazers uit Hellendoorn mogen uiteraard zondag niet ontbreken. Zij zullen ook in het centrum van Nijverdal een mooi feestje bouwen. Mochten deelnemers op het parcours in het Rooie Dorp last hebben van een dipje, dan komen zij hier weer helemaal bovenop als ze langs DJ Mooi Bussie of DJ Ben de Caravan rennen die hier met hun ludieke muziekvoertuig zijn neergestreken. Bij de Budde aan de Grotestraat, speelt de band Update. En onze eigen Advendo Percussion Ensemble maakt het vertier in het centrum van Nijverdal compleet.


Meer berichten
 
Auto zoeker