Campagne ‘Senioren in beweging’ gestart

HELLENDOORN - Méér senioren in beweging krijgen; dat is het doel van een campagne die door een groot aantal sportverenigingen en fitnesscentra uit de gemeente Hellendoorn, samen met de Welle en de gemeente Hellendoorn wordt georganiseerd. 

“De afgelopen anderhalf jaar is het aantal sportende senioren afgenomen. Juist voor deze groep is het belangrijk om te blijven sporten en bewegen. Immers, voldoende bewegen is één van de voorwaarden om langer zelfredzaam te blijven en een betere kwaliteit van leven te ervaren. Daarnaast is samen sporten in de groep een gezellige en een prettige manier om nieuwe betekenisvolle sociale contacten op te doen”, aldus de samenwerkende organisaties.

“Sporten,” zegt campagnecoördinator Marian Freriks “doe je voor het goede gevoel – je kunt meer dan je dacht – soms voor de competitie, altijd voor de gezelligheid en eigenlijk ook altijd voor je gezondheid. Ideaal is minimaal 2,5 uur per week, verspreid over meerdere dagen matig intensieve inspanning zoals wandelen of fietsen. Minstens twee maal per week spier- en botversterkende activiteiten en voorkomen dat je veel stilzit zijn voor senioren ook van belang. Via deze campagne willen we mensen de kans geven daar weer aan te werken.” 

“Ik blijf zolang meedoen tot het echt niet meer gaat, het is zo gezellig en ik voel me er goed bij” vertelde een badmintonster bij Sport Vereniging Hellendoorn. De ‘walking footballers’ die op hetzelfde sportpark een balletje trappen, stralen hetzelfde plezier uit. “We kunnen nog wat extra voetballers gebruiken bij onze groep. Het is zo’n mooie kans om in een leuke groep aan je fitheid te werken. Bovendien houden we hier de derde helft ook nog een beetje in ere.”

Tot en met 7 oktober kunnen senioren door gratis proeflessen kennismaken met beweeg- en sportactiviteiten. Het overzicht van die proeflessen is te vinden op www.hallohellendoorn.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker