Tijdens het boekenbal werd Chris Lindhout uitgeroepen tot winnaar. Hij schreef een aangrijpend verhaal over een ontmoeting met een vriend tijdens de corona-epidemie en bracht daarmee het schrijnende verschil in het ervaren van deze pandemie tot leven. (Foto: Han Haveman)
Tijdens het boekenbal werd Chris Lindhout uitgeroepen tot winnaar. Hij schreef een aangrijpend verhaal over een ontmoeting met een vriend tijdens de corona-epidemie en bracht daarmee het schrijnende verschil in het ervaren van deze pandemie tot leven. (Foto: Han Haveman) Foto: Han Haveman

‘Ik wou dat ik corona had’ begin winnende verhaal

Algemeen

NIJVERDAL - Bijna een jaar later dan gepland werd zaterdag 25 september de winnaar van de ZINiN Taal corona-verhalenwedstrijd bekend gemaakt. Terwijl Nederland gebukt ging onder de tweede golf, schreven twintig mensen alle frustraties en gevoelens die corona met zich mee bracht van zich af.

Tijdens het boekenbal ‘Books and Beers’ kwam het verlossende woord. De werkgroep ZINiN Taal was blij dat ze weer een activiteit konden organiseren en ook eindelijk de winnaar konden feliciteren. Het weekend van 25 en 26 september stond voor hun helemaal in het teken van boeken en schrijvers. In De Smidse presenteerden diverse lokale schrijvers de boeken die zij de afgelopen tijd geschreven hebben en werden volop boeken ver- en gekocht op de boekenmarkt. Ludiek was de actie ‘koffie met boek’. Naast een lekker koekje mocht iedereen een boek uitzoeken bij zijn kop koffie. Zondag konden bezoekers naast de presentaties en een lezing van Rob Harmeling genieten van de muzikale bijdrage van Ingenium talent Emma Doldersum.

Zaterdagavond was er een heus boekenbal, met medewerking van Dustlands die sfeervolle muziek ten gehore brachten. De dansvloer bleef wat leeg, maar het was toch een gezellig samenzijn. Natuurlijk waren er veel schrijvers en leesfanaten aanwezig, maar de gesprekken waren veelzijdig en gevarieerd. Bijzondere aandacht ging uit naar de speciaalbieren van Nootsaeck die iedere liefhebber kon proeven. Alby Mulder, welbekend als mede-programmeur van ZINiN, was aanwezig met zijn 100% Achterhoekse bieren. Alle ingrediënten in het bier komen uit de Achterhoek, waar hij woont.

“Dit was een geslaagd weekend,” zegt Janneke Meijer, een van de werkgroepleden. “We hadden een mooie opkomst beide dagen en tijdens het boekenbal. Heerlijk dat we dit weer konden doen.” De andere werkgroepleden zijn het met haar eens en verheugen zich al op de volgende activiteit. “Maar eerst dit even laten bezinken.”

ZINiN Taal is de werkgroep die het hele jaar door diverse activiteiten op het gebied van taal organiseert. Dit kunnen lezingen zijn, maar bijvoorbeeld ook schrijfwedstrijden of een pubquiz. Ze haken vaak in op landelijke activiteiten zoals de boekenweek.

Publiek luister geboeid naar een van de presentaties.
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 3 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 4 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 7 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 10 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 13 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen gisteren