Foto: Shutterstock

Bijeenkomst verplaatst naar het Spectrum

NIJVERDAL - De bijeenkomst over basisinkomen en regelarme bijstand van 6 oktober is verplaatst van het Huis van Cultuur en Bestuur naar het Spectrum (achter de Regenboogkerk, tegenover de Jumbo) in Nijverdal. Reden hiervoor is de verwachte opkomst.

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep basisinkomen in de gemeente Hellendoorn en het Clientenplatform. Hij staat in het teken van het basisinkomen en de regelarme bijstand.
De opening vindt plaats door Margreet Overmeen-Bakhuis met daaropvolgend een korte uiteenzetting over de Werkgroep Basisinkomen Hellendoorn door Peter de Noord, voorzitter. Alexander de Roo, voorzitter van de Vereniging Basisinkomen zal op vragen ingaan als ‘Wat is eigenlijk een basiskomen?’, ‘Wat is te zeggen over de geschiedenis daarvan?’ en ‘Welke voorbeelden zijn te noemen en wat zijn de ervaringen?’. Jochum Deuten, onderzoeker in het sociaal domein, was initiatiefnemer van het “Vertrouwensexperiment Tilburg”, waarin een regelarme bijstand centraal stond. Hij neemt iedereen mee in de opzet van het experiment en wat daar bij komt kijken. Uiteraard is er alle ruimte voor discussie.

De avond begint om 19.30 uur en de zaal is vanaf 19.00 uur open. Bij de ingang zal een Coronacheck plaatsvinden.

Meer berichten
 
Auto zoeker