<p>Voordat vrijwilligers aan de slag gaan met de voorzieningenwijzer kregen zij een attentie van wethouder Margreet Overmeen.</p>

Voordat vrijwilligers aan de slag gaan met de voorzieningenwijzer kregen zij een attentie van wethouder Margreet Overmeen.

Voorzieningenwijzer helpt geld besparen

HELLENDOORN - Het kan maar zo zijn dat inwoners teveel betalen voor hun energiekosten of verzekeringen of recht hebben op toeslagen en steunregelingen, waar ze geen weet van hebben. De Voorzieningenwijzer is een tool die dat inzicht geeft. Ook in de gemeente Hellendoorn is gestart met de Voorzieningenwijzer.

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek wordt in kaart gebracht waar iemand recht op heeft en worden toeslagen en regelingen direct aangevraagd. Op verzoek van de gemeente en woningcorporatie Reggewoon zijn een aantal vrijwilligers vanuit Stichting De Welle en Stichting BOOM opgeleid om deze adviesgesprekken te voeren. 

“We zijn enorm blij met de vrijwilligers die anderen willen helpen door inzet van de Voorzieningenwijzer. In samenwerking met Reggewoon hebben we besloten aan de slag te gaan met deze ‘tool’”, vertelt wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

Iedere inwoner uit de gemeente Hellendoorn kan een gratis adviesgesprek aanvragen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: voorzieningenwijzer@hellendoorn.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker