<p>De Mariaviering van 10 oktober in de St Antonius van Paduakerk heeft als thema Maria en Lourdes.</p>

De Mariaviering van 10 oktober in de St Antonius van Paduakerk heeft als thema Maria en Lourdes.

Bijzondere Mariaviering in St Antonius van Paduakerk

NIJVERDAL - ‘Een bijzondere Mariaviering, heel anders dan de traditionele viering’ meldt de werkgroep Samen vernieuwen. De Mariaviering is op zondag 10 oktober om 10.00 uur in de in de St Antonius van Paduakerk in Nijverdal.

Het thema van deze viering is Maria en Lourdes. “Het meest bijzonder is dat de bekende dichter Herman Kampman en gitarist Jan Niewold hun medewerking verlenen aan deze viering. Zij zullen op geheel eigen manier Maria en Lourdes voor het voetlicht brengen”, aldus de werkgroep.

Herman heeft speciaal voor deze viering een Lourdes gedicht gemaakt. Hij zal bij de voordracht van dit gedicht op gitaar begeleid worden door Jan. Daarnaast zullen ze meerdere liedjes en anekdotes over Maria en Lourdes ten gehore brengen.
Naast Herman en Jan treedt ook het koor Qua Vadis op. Ook zij hebben voor deze viering een nieuw Marialied gemaakt en ingestudeerd.
Op het eind van de viering wordt er een film vertoond over een pelgrimstocht naar Lourdes gemaakt door Johan Huis in ’t Veld.

“Met deze bijzondere  Mariaviering hopen we niet alleen parochianen, maar iedereen die belangstelling heeft welkom te heten in de St Antonius van Paduakerk.” Opgave van tevoren voor de viering in de kerk aan de Grotestraat 148 in Nijverdal is niet nodig. 

Na de viering is er een gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee samen na te praten over de viering.

Meer berichten
 
Auto zoeker