Trainer-coach Wicher Diallo liet Pien Gorter zaterdag in de wedstrijd tegen De Ham debuteren. (foto: Wim Beunk)
Trainer-coach Wicher Diallo liet Pien Gorter zaterdag in de wedstrijd tegen De Ham debuteren. (foto: Wim Beunk) Foto: WIM BEUNK

Twee gewonnen thuiswedstrijden

Algemeen

NIJVERDAL - Het was afgelopen weekend weer een geweldig waterpoloweekend voor de teams Dames 1 en Heren 1 van Z&PC Het Ravijn. De waterpolodames speelden thuis tegen De Ham uit Krommenie en wisten deze wedstrijd op de valreep met 11-10 winnend af te sluiten. De waterpoloheren kregen het Alphense AZC op bezoek en wisten de wedstrijd met 17-15 te winnen. 

Heren 1 van Het Ravijn, de ploeg van trainer-coach Zeno Reuten, staat door de overwinning samen met ZV de Zaan na drie gewonnen wedstrijden met 9 punten bovenaan de ranglijst. De Zaan neemt de koppositie voor een week over. Dit komt omdat het doelgemiddelde hoger uitvalt dan bij de Nijverdallers. Zij wonnen met 24-4 van SVH. Het Ravijn won de openingswedstrijd op zaterdag 11 september met 17-8 van de Rotterdammers. Net als bij de dameswedstrijd, zat ook bij de herenwedstrijd veel publiek op de tribune, dat maakte dat het weer een echte waterpoloavond werd. 

Dames 1, de ploeg van trainer-coach Wicher Diallo, maakte het zich zaterdagavond onnodig moeilijk in de thuiswedstrijd tegen De Ham. Wicher Diallo: “We hebben onszelf tekort gedaan in de wedstrijd. We bleven echter vechten voor elk punt, daardoor wisten we de wedstrijd winnend af te sluiten.” We hadden onszelf het makkelijker kunnen maken en daardoor lekkerder kunnen spelen. Woordvoerster Laura Boerdam vond de wedstrijd heel zwaar. “Je kon zien dat we de betere ploeg waren, maar we hebben de wedstrijd niet slim genoeg gespeeld.” Wicher Diallo laat in de wedstrijden ook veel jeugdige talenten debuteren. Speelsters als Susan de Vries en Amy Kleinlugtenbeld maakten de afgelopen weken al hun debuut in het eerste. Zaterdag was het de beurt aan de 15-jarige Pien Gorter, de dochter van Karin Kuipers en André Gorter, die mocht debuteren en ervaring heeft mogen opdoen. 

De waterpoloheren hadden zaterdagavond de eerste serieuze testcase in de pas begonnen waterpolocompetitie. AZC uit Alphen was de tegenstander in zwembad Het Ravijn. Volgens trainer-coach Zeno Reuten ook een club met de ambitie om voor het kampioenschap te gaan. De Nijverdallers schoten zich binnen 3 minuten naar een 3-0 voorsprong, maar de Alphenaren, met in het team de zonen van Reuten, Tim en Lars, wisten daarna wel te antwoorden. Met snel spel wisten de Nijverdallers de gehele wedstrijd wel de voorsprong te behouden en de wedstrijd winnend af te sluiten. “We moeten snel blijven spelen en tot aan de play-offs veel punten proberen te halen.” Ook bij de heren worden veel jonge talenten door Reuten ingepast. Doel is om deze jongeren zo snel mogelijk op niveau te krijgen. “In de play-off worden de prijzen verdeeld”, eindigt Reuten zijn analyse. “Dan moeten we er staan.”  

De waterpolodames komen dit weekend niet in actie. De heren wel. Zij spelen zaterdagavond 2 oktober om 19.30 uur in het Amerena sportcomplex in Amersfoort een wedstrijd tegen ZPC Amersfoort.

Statistieken Dames

Het Ravijn-De Ham: 11-10.
Periodestanden: 3-3, 5-6, 9-10,11-10.
Doelpunten Het Ravijn: Lotte Beunk 3x, Lieke Schokker 4x, Margreet ter Schure 2x, Noa Donker 1x, Kari Ankone 1x.
Doelpunten De Ham: Amy Rozemeijer 5x, Lisette Rozenboom 2x, Rachelle Steur 1x, Rhea Damianos 1x. Femke Ritman 1x.

Statistieken Heren

Het Ravijn-AZC Alphen: 17-15.
Periodestanden: 4-3, 6-8, 12-11, 17-15.
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 4x, Emiel Wouters 4x, Jorrit Aanstoot 3x, Lars Gottemaker 2x, Rob Gottemaker 2x, Ivar Schilstra 1x, Bas ter Brake 1x, Tijmen Karel 1x.

Afbeelding
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07