<p>De heren van Het Ravijn worden door Zeno Reuten tijdens de wedstrijd in Amersfoort tegen ZPC Amersfoort toegesproken. (foto: Wim Beunk)</p>

De heren van Het Ravijn worden door Zeno Reuten tijdens de wedstrijd in Amersfoort tegen ZPC Amersfoort toegesproken. (foto: Wim Beunk)

‘Waterpoloheren verliezen onnodig’

AMERSFOORT/NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen geleden. In Amersfoort verloor de ploeg van trainer-coach Zeno Reuten met 12-8 van ZPC Amersfoort. Een onnodige nederlaag vond de Almelose hoofdcoach van Het Ravijn. Reuten: “We hebben een snelle ploeg, maar zaterdag lieten ze zien niet gewend te zijn om onder weerstand te kunnen spelen.” De waterpolodames kwamen dit weekend niet in actie. 

Het was zaterdag niet best in het Amerenabad van Amersfoort. De Nijverdalse Heren 1 waterpoloërs hadden moeite met de fysieke tegenstand die de Amersfoorters aan de dag legden. Zeno Reuten: “De ploeg wist daar niet door heen te komen. We lieten onze tegenstander bepalen hoe zij wilden spelen.” Een “leermoment” noemt Reuten het. Daarom vindt hij het ook niet erg dat het nu gebeurd is. “Daar kunnen we mee aan het werk, de komende tijd.” Dat kan dan in de wedstrijd van zaterdag 9 oktober. Dan komt Reutens oude ploeg, Widex/GZC-Donk naar Nijverdal. Dat wordt een wedstrijd tussen de nummer 3 (Het Ravijn) en nummer 8 (Donk). Dan kan het verjongde herenteam laten zien dat de verloren wedstrijd tegen Amersfoort een incident is geweest. De wedstrijd staat gepland om 19.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom om deze wedstrijd tussen deze twee sterke tegenstanders te komen bekijken. 

De waterpolodames komen na een vrij competitieweekend 9 oktober ook weer in actie. Zij spelen een uitwedstrijd in Leiden, waar in zwembad De Zijl, het dames 1 team van ZVL 1886 de tegenstander is. Deze wedstrijd, die al om 16.55 uur staat gepland belooft ook een spannende wedstrijd te worden.

Statistieken Heren 1

Zaterdag 2 oktober zwembad Amarena Amersfoort
ZPC Amersfoort - Het Ravijn: 12-8.
Periodestanden: 4-2, 7-6, 9-8, 12-8
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 3x, Ivar Schilstra 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x, Jorn Muller 1x

Meer berichten
 
Auto zoeker