Filmproject Dag: acteren, regisseren of filmen

NIJVERDAL - Tijdens de Filmproject Dag komen kinderen alles te weten over het maken van een film én denken ze na over mediawijsheid. Deze Filmproject Dag op dinsdag 19 oktober in de bibliotheek in Nijverdal biedt 10- tot 14-jarigen de kans om in één dag een korte film te maken.

Meedoen aan de Filmproject Dag kan als acteur, filmer of regisseur. Onder begeleiding van de creatieve professionals van Tetem leren kinderen - vanuit hun rol - waar ze op moeten letten bij het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media. Waarbij het thema van de film aansluit op de ontwikkelingsdoelen ‘duurzaamheid’ en ‘eenzaamheid’ van de Twentse Maakplaatsen. Uit de films die gedurende de herfstvakantie bij de diverse Maakplaatsen worden gemaakt kiest een vakjury de beste. Deze worden vertoond op de eerste jongereneditie van ‘Twente Short’ (de nieuwe naam voor het ‘Twents Festival van de Korte Film’). 

Twente Short

De eerste jongereneditie van Twente Short wordt gehouden op vrijdag 12 november en vindt plaats in Oldenzaal. De organisatie ligt in handen van Filmhuis Oldenzaal, Tetem en Filmhub Oost. Naast dat bezoekers deze middag een aantal geselecteerde filmpjes kunnen bekijken, vertelt Marie-Anne Faustinelli in het randprogramma over haar werk als contentmaker en gaat met jongeren in de zaal in gesprek over film (maken). Aan het einde van de middag reikt de jury een prijs uit aan het beste korte filmpje én kan het publiek stemmen voor de publieksprijs.

https://www.zininbibliotheek.nl/agenda

Meer berichten
 
Auto zoeker