Jeffrey Hoogland: “Kiek’n wat ‘t wot”

HAARLE - Gouden en zilveren medailles, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kersverse huiseigenaar. “Ik heb genoeg te doen”, aldus de Nijverdalse baanwielrenner Jeffrey Hoogland.
Druk aan de klus bij zijn nieuwe huis in Haarle. Nadat een schoorsteen naar beneden was gehaald, had Hoogland tijd voor een interview. “Ik heb genoeg te doen”, zegt hij. “Maar wanneer je jezelf druk noemt, dan lijkt het ook al weer zoiets.”

Rollercoaster
De nuchtere Nijverdaller behaalde in augustus een gouden en zilveren plak op de Olympische Spelen in Tokio. “Dit was een intense periode, zeker omdat de Spelen een jaar waren uitgesteld. Het werd echt werk en de schik was er wel vanaf zo.” Hierna volgde wat Hoogland noemt een rollercoaster aan dingen als interviews, televisieoptredens en diverse huldigingen. “Toen hadden we nog een week om ons huis in Apeldoorn leeg te trekken.” Eenmaal getekend voor het nieuwe huis in Haarle was het alweer tijd om te trainen voor de Europese Kampioenschappen.

EK
Goud op Keirin, één kilometer, teamsprint en een zilveren medaille met de sprint. “We gingen er onbevangen in en in die setting hebben we het goed gedaan”, vertelt de baanwielrenner koel. ‘s Nachts kreeg hij een foto toegestuurd van het thuisfront, of beter gezegd van de schuur. “Ik kreeg een appje van m’n vader zonder tekst erbij. Ik zoomde in en alles wat zwart. Mijn moeder heeft het verhaal van de brand uitgelegd.” Hierbij raakte Hoogland en zijn vriendin diverse spullen kwijt die hier opgeslagen lagen. “Je krijgt van de verzekering nooit terug wat het je waard is, zoals de crossfiets waarmee ik op mijn twaalfde het WK heb gewonnen. Ik ben in ieder geval hartstikke blij dat mijn ouders ongedeerd zijn.

KWW
De toekomst ziet Hoogland nuchter tegemoet. “We wonen nu nog op de zolder van mijn ouders, m’n moeder kookt lekker voor ons”, lacht de toekomstig inwoner van Haarle. “Het komt neer op een mooie periode achter de rug, even wat pech, maar weer wat moois erbij wat het verzacht. Dan volgt de vakantie en dan zien we wel wat volgend jaar brengt. Gewoon kiek’n wat ‘t wot. KWW.”

Meer berichten
 
Auto zoeker