<p>Bewoners die op vakantie waren op Terschelling voor de vuurtoren De Brandaris.</p>

Bewoners die op vakantie waren op Terschelling voor de vuurtoren De Brandaris.

‘Heerlijke vakantie op Terschelling’

NIJVERDAL-vakantie op Terschelling. Dat werd werkelijkheid voor bewoners – ouderen met dementie - van Wonen bij September in Nijverdal. “Het werden prachtige dagen. Niet alleen voor bewoners, maar zeker ook voor medewerkers. Voor degenen die thuisbleven, werd ook goed gezorgd.”

Een bezoek aan het terras was het begin van het avontuur. “Een bekende van een bewoner sprak ons aan en vertelde dat hij beheerder was van groepsaccommodatie Huize Brandaris op Terschelling. Zo borrelde het idee op om daar met onze bewoners naartoe te gaan”, vertelt Monique Hulzebosch, leidinggevende van Wonen bij September Nijverdal.
Het idee werd met veel enthousiasme omarmd. Monique: “Ik ben ontzettend trots op hoe we dit als team voor elkaar hebben gekregen. Want er moest natuurlijk veel geregeld worden. Maar iedereen was het erover eens: onze bewoners verdienen dit. En onze bewoners blij maken, dat gaat voor alles!”


Een aantal bewoners gingen niet mee naar Terschelling en vierden thuis vakantie.

Negen bewoners met een op een begeleiding vertrokken onlangs met de boot naar Terschelling. Sjoukje Hut, Verzorgende IG in Nijverdal was één van hen. “Er waren al enkele vrijwilligers, zoals Maria Schrijver van Professionals4U waar wij al geruime tijd een fijne samenwerking mee hebben, vooruit gegaan om het vakantiehuis gezellig te maken, zodat wij ons direct thuis zouden voelen. Bij Rederij Doeksen wachtte ons een warm welkom. Er werd uitstekend voor ons gezorgd en toen de boot aanmeerde, stonden de rolstoelen al klaar.”

De vakantie staat bol van de mooie momenten. “Alleen al de busrit naar de boot en al het moois dat buiten te zien was vonden bewoners prachtig. Op Terschelling was het één groot feest. Van een boottochtje naar de zeehonden, de prachtige zonsondergangen tot het eten van een broodje paling; bewoners genieten met volle teugen.”

Een aantal bewoners bleef liever thuis of was niet in staat om mee op vakantie te gaan. Om hen ook een vakantiegevoel te geven werd er van alles georganiseerd. “Met een tent en vuurkorven in de tuin waanden de thuisblijvers zich weer op de camping.” Vrijwilliger Pieter Bos draaide plaatjes, er werden broodjes gebakken bij bakkerij Nollen en met een aangepaste boot werd een tocht over de Vecht bij Ommen gemaakt.

Als extra verrassing werd de week met alle bewoners en medewerkers afgesloten met een foodtruck bij het woonhuis.

Meer berichten
 
Auto zoeker