Pieten zijn al uitgeput

NIJVERDAL - Zondag 14 november zal de Nijverdalse Sinterklaasfilm draaien in het ZINiN Theater in Nijverdal. Sinterklaascommissie Nijverdal kijkt uit naar de vertoning van hun productie ‘Sinterklaas en de uitgeputte pieten'. De film draait om de afvalrace van Keukenpiet. Andere pieten vinden dat hij fitter moet worden, dus wordt er gezocht naar een personal trainer. Drie trainers verschijnen voor de deur en zetten de pieten hard aan het werk. Veel trainen en niks eten zorgen voor uitputting bij de knechten van de Sint. Hebben ze nog genoeg energie om pakjes rond te brengen? 

Opnames
Begin april begonnen Yoeri Berendijk en Daan Nibbelink met het script. 2 oktober was het tijd om de film op te nemen. Dit gebeurde niet in één heerlijk avondje, het team nam er twee weekenden voor. "Op deze manier konden we rustig opnames schieten”, zegt Berendijk. Volgens de scriptschrijver is dit ook terug te zien in de film. "De sfeer tijdens de draaidagen was heel goed.” Berendijk zegt dat het productieteam hier ook zeker aan heeft meegeholpen. "We hebben ondertussen een heel team die alle materialen regelen en scenes klaarzetten. Voorheen deden we dit zelf, maar dit was lastig naast regisseren en acteren.”


Boeven van vorig jaar ook in deze film? 

Thema
De inspiratie voor de film kwam niet vanuit eigen pepernootkilo's. "We wilden een breed thema”, zegt Berendijk. "Fit worden is het thema van dit jaar bij de intocht en bij het huis van de Sint. Sporten, goede voeding en gezondheid vonden we dus ook een geschikt thema voor onze film.” Keukenpiet heeft hierin de hoofdrol. Door een aantal ongelukkige incidenten vanwege zijn omvang, moet het roer om. "Of Keukenpiet echt zestig kilo kwijt is? Dat zul je zien in het ZINiN Theater!”, lacht Berendijk.

Kaartjes
De film zal zondag 14 november spelen om 13.30 en 15.30 uur. De film is volgens de Sinterklaascommissie voor jong en uit en er zijn nog kaartjes beschikbaar voor 6,50 euro. Of de film later op YouTube komt is nog niet bekend. "Zaterdag de intocht, zondag de film. Da's toch een prima Sinterklaasweekend?”, zegt één van de pieten.

Meer berichten
 
Auto zoeker