Afbeelding
Foto: Lohuis Autosport

Lohuis: van Autobedrijf tot Zandvoort

Algemeen

NIJVERDAL - Het Nijverdalse Lohuis Autosport wist vorig weekend op de tweede plek te eindigen in de gastklasse C1. Hier reed het team 24 uur lang over Circuit Spa-Francorchamps.
Teammanager Wim Lohuis was 39 uur aan één stuk wakker en heeft de wedstrijd van start tot finish meegemaakt. “Door de adrenaline blijf je bezig”, aldus Lohuis. “Daarnaast blijf ik als manager ook aansturen in het geval van een safety car, rijderswissel of aanpassing van strategie.” Dit hoeft de manager gelukkig niet alleen te doen. Een team van 24 personen regelt alle zaken van catering tot bandenspanning. “Dank gaat uit naar alle medewerkers, sponsoren en vrijwilligers”, zegt teammanager Wim Lohuis over zijn ploeg en alles eromheen. Het team heeft naar eigen zeggen een goed weekend gehad. “Met de ene auto hebben we helemaal geen pech gehad. Bij de andere moest er op zondag een nieuwe motor in.” Met een tweetal bolides tussen zo’n honderd andere Citroëns behaalden ze een tweede plek in hun klassement. De andere auto moest na de motorpech terugvechten en belandde op plek tweeëndertig.

Laagdrempelig

De zogenoemde PTC-club (Peugeot, Toyota, Citroën) wordt steeds populairder. “Het is een ander merk, maar eigenlijk dezelfde autootjes”, legt Lohuis uit. Met een relatief klein budget kunnen mensen al meedoen aan de PTC-Cup, maar met alleen de auto ben je er niet. “Natuurlijk moet je talent hebben, maar ook een racelicentie. Na enkele races in Nederland kan je een Europees brevet krijgt.


 Foto: JSD Photograhie

Betere coureur

Naast rijder is zoon Ruben ook begeleider van nieuwe rijders. “Daar zijn we op dit moment mee bezig, jonge snelle coureurs”, zegt vader Lohuis. Door middel van datalogging kunnen de rijders beter worden. Met verzamelende gegevens zien ze precies wat er op elk stukje asfalt anders kan. “Als ze het spelletje snappen, krijg je vanzelf een betere coureurs.”

Zandvoort

De volgende race is de laatste van het Nederlands Kampioenschap. Zaterdag 30 oktober rijden Ruben en vijf andere teamgenoten op het asfalt van Zandvoort. Door omstandigheden heeft Team Lohuis een aantal wedstrijden gemist, maar Wim blijft positief. “Er is nog een podiumplek bij de dagoverwinning. Voor de algemene puntentelling kan Ruben nog een derde plek bemachtigen.”

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 12 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 13 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 17 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 20 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 22 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 23 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15