Keeper Job van As lag weer een dijk van een wedstrijd te keepen.
Keeper Job van As lag weer een dijk van een wedstrijd te keepen. Foto: Wim Beunk

Gelijkspel voor beide eerste teams

Algemeen

Twee gelijke spelen bij de eerste teams van Het Ravijn in de Eredivisie waterpolo. Waar damescoach Wicher Diallo baalde van het 7-7 gelijke spel die de Ravijndames wisten te behalen in de thuiswedstrijd tegen de dames van Widex/GZC-Donk, kon heren 1 coach Zeno Reuten leven met het 8-8 gelijke spel tegen UZSC Utrecht. 

NIJVERDAL - Diallo vond dat zijn team zichzelf is vergeten te belonen, terwijl Reuten oordeelt dat zijn team het duel niet is aangegaan. Zo verliep het avondje waterpolo in Het Ravijn. Voor een redelijk gevulde publieke tribune speelden zowel dames 1 als heren 1 van ZPC Het Ravijn zaterdagavond haar thuiswedstrijden. 

De dames moesten hard werken in de wedstrijd tegen de dames van Donk uit Gouda. Verdedigend werd er goed gespeeld, aanvallend deden de Nijverdalse waterpolodames zichzelf volgens trainer-coach Wicher Diallo tekort. Diallo: “We kunnen winnen van deze ploeg, maar doen het niet.” Toch ziet Wicher Diallo wel progressie: “In het verleden kregen we tegen dit soort ploegen 15 tegendoelpunten, nu weten we de tegenaanval goed uit te verdedigen.” 

De waterpoloheren zagen een 8-4 voorsprong  in de laatste periodes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat had niet hoeven te gebeuren. Zeno Reuten: “We zijn het duel niet aangaan. Heb ik de jongens ook gezegd. Een wedstrijd moet gesnapt worden. Dat zag ik vanavond niet. We hebben de brutaliteit niet! Dat moet er nog inslijpen. De jongens moeten in dit soort wedstrijden de kop recht houden, blijven waarnemen en dan ook blijven poloën.” Een uitzondering op die regel was zaterdag keeper Job van As. Hij lag weer een dijk van een wedstrijd te keepen en wist daarbij een van de drie strafworpen te stoppen. 


De dames moesten hard werken in de wedstrijd tegen de dames van Donk uit Gouda. Foto: Wim Beunk

Komende wedstrijden

De waterpoloheren spelen zaterdag 30 oktober in Leiden een uitwedstrijd tegen de heren van ZVL 1886. Deze wedstrijd in zwembad De Zijl begint om 17.30 uur. De waterpolodames mogen volgend weekend twee keer aan de bak. Er moet weer een wedstrijd ingehaald worden, nadat er twee weken terug twee keer niet is gespeeld. Zaterdag 30 oktober speelt het team van Diallo in Utrecht een uitwedstrijd tegen UZSC. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur. Zondagmiddag om 14.00 uur ontvangen de dames in het eigen Ravijnbad de dames van ZVL 1886. Een mooie testcase voor de ploeg om te ervaren waar ze als team staan.

Statistieken Dames 1

Het Ravijn - Widex GZC-Donk: 7-7.
Periodestanden: 2-2, 3-4 (1-2), 6-5 (3-1) en 7-7 (1-2).
Doelpunten Het Ravijn: Kari Ankone 2x, Lotte Beunk 1x, Margreet ter Schure 1x, Laura Boerdam 1x, Nina Scholten 1x, Charlotte Coes 1x.
Doelpunten Widex GZC-Donk: Isabella van Toorn 4x, Sabine Bergsma 1x, Kaleigh Schonewille 1x en Saskia Vos 1x.

Statistieken Heren 1

Het Ravijn-UZSC: 8-8.
Periodestanden: 1-2, 5-4 (4-2), 8-5 (3-1), 8-8 (0-3).
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 3x, Lars Gottemaker 2x, Emiel Wouters 1x, Yoran Loos 1x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten UZSC: Benjamin Hoepelman 4x, Luuk Gielen 2x Flemming Kastrop 1x, Sook Willemsen 1x.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 17 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17