Afbeelding
Foto: Sebastiaan ter Burg

Jorrit Jan Eijbersen voorgedragen als opvolgen van burgemeester Anneke Raven

Algemeen

HELLENDOORN - Er is weer een stap gezet in de zoektocht naar de opvolger van Anneke Raven als burgemeester van de gemeenten Hellendoorn. In de raadsvergadering van 27 oktober 2021 deelde de voorzitter van de vertrouwenscommissie mee dat de raad heeft besloten Jorrit Jan Eijbersen (46) aan te bevelen. Voor de functie van burgemeester hadden zich 28 kandidaten gemeld. 

Met deze aanbeveling is het proces nog niet afgerond. Deze aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die bereidt het Koninklijk Besluit voor waarbij de nieuwe burgemeester wordt benoemd. In de raadsvergadering op 20 december 2021 wordt Jorrit Jan Eijbersen naar verwachting beëdigd door de commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema.

Jorrit Jan Eijbersen is sinds 2019 wethouder van de gemeente Gooise Meren met als portefeuille onder meer ruimtelijke ordening & omgevingswet, vastgoed, havens, grondbeleid, vergunningen & handhaving. Daarvoor was hij van 2010 tot 2019 wethouder in de gemeente Bunnik en tevens eerste locoburgemeester. Eerder heeft hij een eigen bedrijf gehad. Jorrit Jan Eijbersen woont in Bunnik, samen met partner en drie kinderen, en is lid van de VVD.

De raad vindt dat met deze kandidaat de beste burgemeester voor Hellendoorn is gevonden: een stevige en betrokken voorzitter voor raad en college, een warme en hartelijke burgervader en enthousiast en ondernemend boegbeeld van onze gemeente naar buiten.

Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 8 minuten geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 5 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 7 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 9 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 21 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 23 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52