Kledinginzameling door Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning in gemeente Hellendoorn.
Kledinginzameling door Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning in gemeente Hellendoorn.

Kledinginzameling in de gemeente Hellendoorn

Algemeen

In de gemeente Hellendoorn zal in de periode van 8 tot en met 12 november de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO), traditiegetrouw weer gebruikte kleding inzamelen. Vanaf 3 november zullen de inzamelzakken huis-aan-huis worden verspreid. Op de inzamelzak staat het doel van de inzameling alsmede de juiste ophaaldag vermeld. De inzameling van de zakken vindt plaats met eigen vrachtauto waarop is vermeld “kledinginzameling Paardrijden Gehandicapten”.

HELLENDOORN - “Voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn is het dus bij uitstek de gelegenheid de kasten nog eens even op te ruimen”, aldus de vereniging. In de zak mogen kleding/schoenen (schoenen per paar aaneen gebonden), dekbedden en dekbedhoezen (vooral donzen dekbedden zijn gewild), gordijnen/kussens, restanten wol en knuffels.

“Wij hopen op royaal gevulde zakken onder het motto “met een goed gevulde zak steun ik het paardrijden voor onze gehandicapten medemens” en als u aan één zak niet genoeg heeft, geen probleem, gebruik dan gerust een extra plastic zak.” 

De VPGO zamelt landelijk kleding in. Bij de VPGO zijn naast SPG ’t Leijerweerd nog 12 stichtingen voor paardrijden gehandicapten aangesloten. Bij ‘t Leijerweerd rijden wekelijks zo’n 160 ruiters met een beperking waaronder ook vele ruiters uit de gemeente. Juist in deze coronatijd is de opbrengst van de kledinginzameling een nog belangrijkere bron van inkomsten voor de vereniging.

Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van speciaal opgeleide instructeurs. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem weg en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard of pony.

Naast deze inzameling kan het gehele jaar door ook de gebruikte kleding afgeven worden bij de manege of bij een van de inzameladressen. Zie hiervoor:

www.leijerweerd.nl

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 22 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07