Afbeelding

Johannes-de-Heer-dienst

Algemeen

DAARLERVEEN - In De Schoof is er op zondag 7 november om 19.00 uur een Johannes-de-Heer-dienst.Om 18.50 uur wordt al begonnen met zingen. Marja Nijmeijer zal op het orgel de begeleiding verzorgen.

Tijdens de dienst zullen liederen uit de bundel van Johannes de Heer worden gezongen. In deze bundel staan meer dan duizend liederen. De zangbundel is ontstaan toen de evangelist Johannes de Heer wekelijks een liederen-uur op de radio mocht verzorgen. Deze liederen zijn verzameld en in bundelvorm uitgegeven. De eerste uitgave stamt al uit 1905, de laatste stamt uit 2002 en bevat inmiddels meer dan 1000 liederen.
“Ook al is de bundel meer dan 100 jaar oud, tocht bevat zij nog steeds liederen die ook anno 2021 op vertrouwde wijze de boodschap van geloof, hoop en liefde brengen. “Daar ruist langs de wolken”, “Vaste Rots van mijn behoud” of “Welk een vriend is onze Jezus” (dit is tevens het thema van deze dienst) zijn liederen die in vele harten gegrift staan en bij de eerste tonen een gevoel van vertrouwdheid op roepen.” De samenzang wordt op het orgel begeleid. De leiding is in handen van commissieleden. Hoe meer zielen, hoe meer volume. Kom ook en neem familieleden, buren en vrienden mee. Er is een liturgie aanwezig. De kerk is open voor iedereen.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 2 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 4 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 8 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 20 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54