<p>Koks Robert Spenkelink (rechts) en Rob Kleinsman zijn zich al volop aan het voorbereiden, om de gasten het lekkerste wild voor te schotelen.</p>

Koks Robert Spenkelink (rechts) en Rob Kleinsman zijn zich al volop aan het voorbereiden, om de gasten het lekkerste wild voor te schotelen.

‘Heerlijk buiten wildschotels bereiden’

Als de laatste zonnestralen verdwijnen, neemt de rood-gouden gloed van knapperende houtblokken in de vuurkorven het over. Huisgemaakte, warme glühwein staat voor je klaar. Heerlijk geurende wildschotels pruttelen op het vuur. Bij Landgoed Schuilenburg kan de wildavond beginnen.

HELLENDOORN - “Dat is in ieder geval zoals wij het voor ogen hebben”, lacht Karin Oostenbrink, eigenaresse van Schuilenburg. “We hopen natuurlijk dat het weer wel een beetje meewerkt. Het is voor ons de eerste keer dat we een wildavond organiseren en we zijn erg blij dat we hiervoor kunnen samenwerken met twee gastkoks en een jager.”

Wildseizoen

“De herfst is hét seizoen voor heerlijke wildgerechten”, vertelt Robert Spenkelink. Hij is zaterdag 20 november, samen met Rob Kleinsman, gastkok en verheugt zich enorm op het buiten klaar maken van vier verschillende wildgerechten. “Ik vind het geweldig wildgerechten te bereiden, helemaal als ik dat buiten mag doen. Als het dan ook nog op zo’n mooie locatie is, kan mijn avond niet meer stuk.” Over de gerechten die op het menu staan, doet hij nog wat geheimzinnig. “We hebben met de jager overlegd wat we willen bereiden en hij levert ons dat aan. Geweldig dat het op deze manier kan! We hebben vier verschillende rondes en er komt in ieder geval een geweldige stoofpot van wildzwijn op tafel. De rest moeten de mensen maar komen proeven. Wat mij betreft een perfecte manier om kennis te maken met wild.” Natuurlijk vertellen de koks die avond uitgebreid wat ze serveren.

Buiten

“Hoewel we nu toch echt wel in het koude seizoen zitten, kunnen we nog heel goed de wildavond buiten houden”, zegt Karin. “Met vuurkorven en mooie verlichting creëren we een aangenaam en sfeervol buitengevoel, dat echt past bij een wildavond. Mocht het onverhoopt regenen, dan zorgen we ervoor dat iedereen onder dak kan, maar dat zou wel jammer zijn. Voor de ultieme wildbeleving is het toch het mooiste als we de avond buiten kunnen houden, onderdeel uitmaken van de natuur, in deze grandioze setting.”

Schuilenburg

Landgoed Schuilenburg is al sinds 1125 een bekend fenomeen in deze omgeving. Door de eeuwen heen zijn er diverse meldingen van verval en wederopbouw. Het kasteel is er niet meer, maar de wagenschuur en het bouwhuis hebben de jaren doorstaan. Vorig jaar kwam daar een ‘Drentse schuur’ bij, als informatiepunt. “Het L-vormig gebouw met zwart geverfd hout en een rood pannendak, vormt een mooi geheel met de andere gebouwen op het terrein”, vindt Karin. “Het informatiepunt is echt een versterking van onze faciliteiten en maakt dat wij bijvoorbeeld zo’n heerlijke wildavond kunnen organiseren. Wij hebben daar al net zoveel zin in als de gastkoks, het wordt gewoon een geweldige avond.”

www.schuilenburg.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker