<p>Lieke Schokker schoot vier keer raak in de wedstrijd tegen ZV De Zaan. (foto: Wim Beunk)</p>

Lieke Schokker schoot vier keer raak in de wedstrijd tegen ZV De Zaan. (foto: Wim Beunk)

(Foto: Wim Beunk)

Twee verlieswedstrijden bij Het Ravijn

Zowel Dames 1 als Heren 1 van Het Ravijn speelde zaterdagavond 13 november een thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan uit Zaandam. En dit vanwege de hernieuwde lockdown voor een lege tribune. Dames 1 verloor met 8-15 van het eerste damesteam uit de Zaanstreek. Heren 1 zag hun wedstrijd nipt met 10-11 verloren gaan, nadat het drie periodes lang een gelijkopgaande strijd was.

NIJVERDAL - Woordvoerster Laura Boerdam van Dames 1 over de ruim verloren wedstrijd: “Vooraf hadden we afspraken gemaakt, waaraan we ons in de wedstrijd niet hebben gehouden. Daardoor kwamen we op grote achterstand en hadden moeite om weer aan te haken. We kunnen wel veel beter. In de derde periode hebben we hard gewerkt om de gemaakte fouten recht te zetten, maar het bleek te laat.” 

Trainer-coach Zeno Reuten van Heren 1 kon leven met het nipte 10-11 verlies tegen de Zaankanters. Reuten: “Ik heb de ploeg gecomplimenteerd voor het harde werken. We moeten alleen slimmer zijn en slimmer spelen. Bij de Zaan lag en ging alles goed. We hebben er deze week goed op getraind. We creëren kansen genoeg, maar maken ze niet fel en goed af. Het verlies van vanavond was niet nodig geweest. Een gelijkspel had de wedstrijd meer recht gedaan.”

Statistieken

Dames Eredivisie, Nijverdal Zwembad Het Ravijn, Het Ravijn - ZV De Zaan: 8 - 15.
Periodestanden: 3-5, 4-10 (1-5), 6-11 (2-1), 8-15 (2-4).
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 4x, Charlotte Coes- Mensink 2x, Kari Ankone 1x, Amy Kleinlugtenbeld 1x.
Doelpunten ZV De Zaan: Takyiwa Sam 7x, Maxime Schaap 3x, Anouk Bergsma 1x, Sigrid Vleesakker 1x, Lieke Rogge 1x, Bente Rogge 1x, Yara Galjé 1x.

Heren Eredivisie, Nijverdal Zwembad Het Ravijn, Het Ravijn - ZV De Zaan: 10-11.
Periodestanden: 5-5, 6-6, (1-1), 10-10 (4-4), 10-11(0-1).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 5x, Emiel Wouters 2x, Tijmen Karel 1x, Sam Stertefeld 1x, Bas Jan Dijkink 1x.
Doelpunten ZV De Zaan: Mick van de Bree 4x, Phil Brantjes 2x, Pascal Jansen 2x, Angelo Corver 1x, Bradley Sap 1x, Daan Bakker 1x.

Eerstvolgende wedstrijden

Komende zaterdag, 20 november, spelen zowel Dames 1 als Heren 1 een uitwedstrijd bij Polar Bears in Ede.
De wedstrijd van de dames in zwembad “De Peppel” staat gepland om 18.30 uur. De herenwedstrijd staat in de agenda om 20.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker