<p>Midwinterhoornblazer Janko van Beek&nbsp;</p>

Midwinterhoornblazer Janko van Beek 

(Foto: Natuurmonumenten - Janko van Beek)

Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Maak een frisse wandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. De Haarlese Midwinterhoorngroep opent op zondag 28 november het blaasseizoen op De Sprengenberg. De wandeling start vanaf Erve De Pas in Haarle. Je kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur.

HAARLE - Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Op 28 november wordt een speciale midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg gehouden.
Rondom Erve De Pas zijn er volop activiteiten! Warm even op bij de vuurplaats op de plek van de Oude Herberg. Bak een broodje boven het vuur, slenter over de winterproeverij met lokale lekkernijen, of test de touwbrug van de scouting bij de Speelnatuur van OERRR. En natuurlijk kun je bij terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, warme choco en lekkernijen.
Vanaf Erve De Pas wandel je op eigen gelegenheid van blazer naar blazer tijdens een route van ongeveer 2 km over de Sallandse Heuvelrug. Bij de Natuurschuur leggen de blazers uit hoe de
midwinterhoorn werkt. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 2,50, niet-leden € 3,50. Dit is inclusief een lekkere kop warme koffie, thee of choco bij Herberg de Pas.
Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij Erve De Pas.

Meer info en tickets: natuurmonumenten.nl/de-sprengenberg

Meer berichten
 
Auto zoeker